“Ağaç Kapı Kapandıysa Altın Kapı Açılır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

“Ağaç Kapı Kapandıysa Altın Kapı Açılır.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Kapılar temelli kapanmaz. Allah bir kapıyı kapatırsa bir gün gelir başka bir kapıyı açar. Fırsatlardan biri kaçarsa başka fırsatlarda önümüze çıkabilir. Onun için hayattan umudumuzu kaybetmemek gerekir. Hayatımızda bazen iyi günler olabilir bazen kötü günler. İnsan olduğumuz için her şey bizim içindir.


Bazen işlerimiz rast gitmeyebilir. İstediğimiz şeyler için çok emek etmiş olsak bile elimize geçmeyebilir. O zamanki işlerimizi çözüme kavuşmadı diye, yüzümüze kapılar kapandı diye hayata küsmek de doğru bir şey değildir. Çünkü o kapanan kapının belli bir nedeni vardır. Bazen kötü gibi görünen şeyler bizim için hayır da olabilir. Onun mutlaka sabırla işlerimize devam etmeliyiz. İnsanı hayata bağlayan en güzel şey umuttur. O umutlara dört elle sarılmalıyız ve kimi umutlarımız gerçekleşmese bile yeni hayaller kurmaya devam etmeliyiz. İşte bunları yaptığımız zaman karşımıza aydınlık yollar, altın kapılar açılacaktır.


İşte zaman da sabrımızın, kararlığımızın ve umudumuzun ekmeğini tadını çıkara çıkara yemeye, eğlenmeye başlayacağız. Bunun için de atalarımız “Ağaç kapı kapandıysa, altın kapı açılır.” diyerek yaşama sıkı sıkıya tutunmamız gerektiğini, sabredin, o sabrın karşılığını daha güzeli ile alacaksınız demek istemiştir. Umudu olmayan insan da yaşama sevincini kaybetmiştir zaten. Umut kaybetmek yok, aramaya ve çalışmaya devam etmek insana yakışır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme