“Çocuklara, Babalarının Yeteneklerine Göre Değil, Kendi Yeteneklerine Göre Meslek Bulmak Gerekir.” Sözü İle Kompozisyon

 “Çocuklara, Babalarının Yeteneklerine Göre Değil, Kendi Yeteneklerine Göre Meslek Bulmak Gerekir.” Sözü İle Kompozisyon


Her çocuk doğuştan farklı yetenekle dünyaya gelir. Her birinin içinde keşfedilmeyi bekleyen büyük bir hazine vardır. Ama bilene, ama görene. Çocuklar toplumun geleceğine ışık tutan, gelecek nesillerin yetişkini olacak olan değerlerdir. Onun için çocuk deyince şöyle bir düşünüp sorgulamak gerekir. Çünkü çocuklar dünyanın sevilmeye layık en değerli neşeleridir.

 

Çocuklara babalarının yeteneklerine göre meslek öğretilmeye çalışılmaktadır. Örneğin; Babası iş adamı olan bir çocuğa  babasının mesleği zorla öğretilmekte ve çocuk bu yaptığı işi severek yapmadığı için hayatını zindana çevirmektedir. Çocuğa zorla bir işi sevdirebilmek ve istemediği işi yaptırmaya çalışmak zorbalıktan başka bir şey değildir. Her çocuğun kendi ilgisi ve yeteneği vardır. Onun için çocuklara kendi ilgisi ve yetenekleri doğrultusunda meslek öğretmek gerekir. Yani onları kendi sevdiği mesleklere yönlendirdiğimiz zaman hem daha verimli çalışmış olacaklar hem de yaptığı işten büyük haz alacaklardır. Bundan dolayı çocuklar da kendi yaşamlarına kendileri yön verecekler ve kendi işlerinin patronu olacaklardır.


İşte bu söylediklerimden de çıkarılacağı gibi çocuklar kendi iradeleri ile sevdiği işleri yapmalıdır. Çocuklara babalarının yeteneklerine göre değil, kendi yeteneklerine göre iş bulmak gerekir der Platon. Bunu yaptığımız zaman çocuklar ile ailesi arasındaki iletişim de daha sağlıklı olacak. Mutlu çocuklar da mutlu aileleri beraberinde getirecektir. Yeter ki onları kendi istediği işleri yapmakta özgür bırakalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme