Özgür Olmak Sizce Neden Önemlidir?

 Özgür Olmak Sizce Neden Önemlidir?


Özgürlük insanın sahip olduğu en önemli değerdir. Özgürlük hayatın kendisidir. Yaşamın coşkusu, inişleri ve çıkışlarıdır. Vatan toprakları, vatanın içinde yaşayan insan topluluğu özgür olmadığı zaman köle olur. Köle olduğu zaman yabancı bir devletin himayesine girer. Yabancı devletin manda ve egemenliği altında olmak ise insana zaman içinde ana dilini unutturmaya başlar, kültürünü, anılarını, yaşanmışlıklarını unutturmaya başlar.


 Özgür olmak nefes alabildiğimiz için, kendi ülkemizde olduğumuz için, kendi ana dilimizi konuşabildiğimiz için, kendi geleneklerimizi gönlümüzce yaşayabildiğimiz için çok kıymetlidir. Özgür olmak bağımsız olmak demektir yeter ki başka insanların özel alanına müdahale etmeyelim, yeter ki kanunlara uyalım. Özgür olduğumuz zaman rahatça kendi sokaklarımızda arkadaşlarımızla top oynayabiliriz, evden okula, okuldan eve yürüyerek özgürce yürüyebiliriz ve çocukluğumuzu  doyasıya yaşayabiliriz. Özgür olmadığımız zaman ise kurak bir çöle düşmüş gibi oluruz. Yorgun, kaygılı, mutsuz oluruz. Yarınlar ile ilgili umudumuz olmaz. Çünkü ömür boyu tutsak edilmişizdir. Bunların olmaması için özgürlüğümüzün kıymetini bilmek ve ülkemizi her alanda geliştirmek gerekir. Özgürlük insanı insan yapan yegâne değerdir.


 Özgürlük insanların davranışlarının, icatlarının, mutluluklarının, hayat enerjilerinin bitmez tükenmez kaynağıdır. Şu halde, özgürlüğünü kaybetmiş ya da özgürlüğü elinden alınmış insanlar, bu hayat kaynaklarını da kaybetmişlerdir diyebiliriz.  Bu hayat kaynağının kaybolmaması için özgürlüğün değerini bilmeliyiz ve özgürken çok çalışmalıyız ve ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme