Gülseren Budayıcıoğlu’nun "Kral Kaybederse" Kitabında Geçen Özlü Sözler

 Gülseren Budayıcıoğlu’nun Kral Kaybederse Kitabında Geçen Özlü Sözler

 

Kitapta geçen özlü sözler şunlardır:


“İnsanlar arasında eşitliğin olduğu tek şey ölüm galiba.”

“Güven duygusu, bütün ilişkilerde gündeme gelen, önemli ancak bir o kadar da kırılgan bir duygudur. İlişkilerin bitmesi ya da tehlikeye girmesi, genelde insanlarda büyük hayal kırıklıklarına neden olurken, güven duygusu da çabucak yara alır.”

“Psikiyatriye deliler değil, akıllılar gelir, dediğimde insanlar güler bana ama bu sözün altında yatan gerçeği onlara mutlaka, ayrıntılı olarak anlatırım. Derim ki, iç dünyasında bir şeylerin yolunda gitmediğini, bir yerlerde bir yanlış olduğunu fark etmek için kişinin akıllı ve duyarlı olması gerekir. Keşke herkesin farkındalığı bu kadar yüksek ve herkes bu kadar duyarlı olabilse!”

 

 

“Hepimizin iç dünyasında bir kenara saklanmış, açılacağı günü bekleyen böyle kapalı kutular vardır. O kutular kapalı da olsa kokusu hiç gitmez burnumuzdan. O kokunun nereden geldiğini bilmesek de bizi rahatsız etmeye devam eder.”

“Mutsuzluğunu kadere yükleme. Savaş onunla Mutluluğun peşine düş. Her yerde ara onu Mutluluk emekle, çabayla birikimle acı çeke çeke gelir insana. Üstelik her emek her caba her birikim her acı mutluluk getirmez.”

“Belki de çektiğiniz bu acılar, hayatınızda başka sayfalar açacak. Çekilen hiçbir acı boşa gitmez. Her acıdan bir şeyler öğreniriz.”

“Bazen bilinçdışını ülkelerin çok iyi çalışan istihbarat örgütlerine benzetirim. Bizi hiçbir şey atlamadan sürekli izler ve her şeyi tek tek kayda geçer. Bu kayıtları kurşun kalemle değil, sabit kalemle yapar. Ondan sonra artık onları oradan kimse silemez. Üstelik oraya kaydettiği şeyleri bize de göstermez. Bir yandan göstermezken, bir yandan da bundan sonra yaşayacağımız her şeye o yazılanların koku- su siner. Yani istihbarat örgütü bizi adeta fişler. Bize hiç hissettirmeden yaşadığımız sürece peşimizi bırakmaz ve tüm kararlarımıza müdahale eder.”

“Hiç sevilmemiş insanın yaraları derin olur. Herhangi birinin sevgisine hem inanmaz, hem de o sevgi, o yaraları kapatmaya yetmez. “Dünyanın sunduğu güzelliklere bir teşekkür bile etmeyenin sonradan isyan etmeye hakkı var mı acaba?”

Yeryüzündeki bütün ıstıraplar aza kanaat etmemekten doğar. (Firdevsî)

“İlişkiler bu kadar ucuz, bu kadar değersiz olmamalı. Böyle olursa insanın diğer canlılardan bir farkı kalmaz.

 

“İnsan en kolay, en sevdiklerine kıyar. Öfke ile aşk hep kol kola gezer..."

“Kaderden medet ummaktan vazgeç. Sen gayret etmezsen, o senin için bir şey yapamaz.”

“Sevilmeyen insanların gözlerinin ışığı hep biraz sönüktür.”

“İnsanın olgunlaşabilmesi için acılarla yoğrulması gerekir çünkü o acılar hem taş, hem heykeltıraştır.”

“Kimileri parmağını bile oynatmasına gerek kalmadan kolayca sevilmişken, kimi ömrü boyunca çok gayret etse de bu mutluluğa bir türlü erişememiştir. Kimi huzuru taze ekmek kokusunda bulurken, bu koku kimilerine aç kaldığı günleri hatırlatır.”

“Affetmek aslında sadece karşı tarafı rahatlatan bir eylem değildir. Affedince önce bir rahatlarız. Yüreğimizde ki taş hafifler, sonra da kalkıp gider.”

“Hayat biraz da böyle işte... Acemi olarak geliyoruz bu dünyaya, tam her şeyi görüp öğrenip, usta olduğumuzda da ölüm geliyor kapıya.”

“İnsan değerli olmayı sevile sevile, sayıla sayıla öğrenir.”

“İnsanın yalnızlığını büyük kalabalıklar gidermez “

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme