Gülseren Budayıcıoğlu’nun “Kırmızı Pelerin” Kitabında Geçen Özlü Sözler

 Gülseren Budayıcıoğlu’nun “Kırmızı Pelerin” Kitabında Geçen Özlü Sözler


Kitapta geçen özlü sözler şunlardır:


“Her birimizin dünyası tek ve benzersiz... Birbirimize benziyoruz sansak da, yaşadıklarımız bizi başkalarından ayırıyor. Kiminin hayatına güneş daha çok gösteriyor yüzünü, kimi ise ayla, mehtapla idare etmek zorunda ama en aydınlık sandığımız dünyalarda bile dışarıdan hiç görülmeyen koyu karanlık var.”

“Çok gülme, sonra ağlarsın" derlerdi. Kuşaktan kuşağa intikal eden bir anayasa sanki. Binlerce yıldır insanlık gülmeyi, sevinmeyi bir türlü yakıştıramadı kendine.”

"Kendimizi kötü hissettiğimizde bizim gibi hisseden birilerini görmek, duymak bize iyi gelir, yoldaş olur. Acının da farklı bir lezzeti vardır. Bu tat birlikte paylaşılır."


“Mutlu bile olsa vedalaşmanın bir yanı her zaman hüzünlüdür.”

“Zamanında zihnimize yazılanlar, sonradan kaderimizi yazar.”

"Yaralar derin olunca ağlamayı bile unutuyor insan."

"Yaşadığımız sıkıntılar, travmalar pek çok hastalığın nedeni olabiliyor. Dilimizin söyleyemediğini bazen bedenimiz söylüyor."

“Hayat” dedim içimden, hepimizi başka dünyalarda yaşatıp her birimizi başka yerinden yaralıyor. Her birimizin dünyası tek ve benzersiz. Birbirimize benziyoruz sansak da, yaşadıklarımız bizi başkalarından ayırıyor.”

“Kimse artık olduğu gibi görünmüyor ki toplumda, neredeyse tüm dünyada kural haline geldi bu durum. Ayrıca içimizdeki her şeyi başkalarına anlatmak gibi bir mecburiyetimiz de yok.”

“Özellikle çocukken çekilen acılar hayatta kalabilmek için yapılan mücadeleyi, savaşmayı, pes etmemeyi erkenden öğretir insana.”

“Hepimiz hayatın içinde sürüklenip gidiyoruz. Doktor olabilecek biri iş insanı, şair olabilecek biri ofis çalışanı, ressam olabilecek biri işçi oluyor. Kimse istediği, hak ettiği, daha başarılı olabileceği yerlerde değil. Biraz da bu nedenle insanlarımız mutsuz.”

“Kendi mutsuzluğunuza çocuklarınızı ortak etmeyin. Kendi dertlerinize dalıp onları ihmal etmeyin.”


“Haklı olmaktan, kendini hep haklı görmekten vazgeçtiğin gün bambaşka biri olacaksın. Haklı olmayı değil, mutlu olmayı seçtiğin gün sizi çok güzel günler bekliyor olacak.”

“İçimizdeki yaralar her zaman dayakla , fiziksel şiddetle açılmaz . En çok , en yakınlarımız açar o yaraları , bazen bir şey söylemeyerek , bazen gözümüze bile bakmayarak , her hareketiyle bizim ne kadar değersiz , ne kadar önemsiz olduğunu bize bir şekilde hissettirerek.”

" Çocukken kendini korumak zorunda kalan Çocuklar bazen hayatta çok başarılı olabiliyor, kendi ayakları üzerinde durmayı daha çabuk öğreniyor. Ancak, hayata inancı kalmayan bu çocukların içindeki boşluğu ve yalnızlık duygusunu hiçbir şey dolduramıyor. Hüzün ve yalnızlık duygusu bir türlü bırakmıyor peşlerini.”

 

 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme