Yaşam Şekli Sizden Farklı Olan İnsanlar Hakkında Neler Düşünüyorsunuz?

 Yaşam Şekli Sizden Farklı Olan İnsanlar Hakkında Neler Düşünüyorsunuz?

 

Her insanın yaşam şekli farklıdır. Her insanın mesleği de farklıdır. Kimi insanlar daha yüksek bir gelirli işte çalışırken kimi insanlar ise daha düşük gelirli bir işte çalışmaktadır. Yani kimileri çok zengin kimileri de yoksul olabilir. Kimileri de orta hallidir diyebiliriz. Yaşam şekli bizden farklı olan insanlar hakkında şunları düşünürüm. Mesela ben orta halli bir ailenin çocuğuyum.

 

Zengin bir arkadaşımın ailesini düşünürüm. Onların çok paraları olduğu için her şeyi alabildiklerini ve mutlu olduklarını düşünürüm.Akşam yemeğinde bizden farklı olarak ne yerler, ne içerler diye düşünürüm. Tatil yerlerinde hangi beldelerde tatillerini geçirirler ve neler yaparlar diye düşünürüm.  Zengin olan insanların çok parası olduğu için  bu paranın getiriği sorumlulukları da düşünerek huzursuz olmaya başlarım. Çünkü ne kadar çok malın varsa o kadar çok da başın ağrır. Bana göre yeteri kadar olsun ne fazla ne de az. Yaşam şekli farklı olan insanları olduğu gibi kabul ederim ve insanları farklı olduğu için eleştirmem ve olduğu gibi kabul ederim.

 

Biz de zengin olsaydık diye içimden geçirir ve daha sonra sağlıklı ve mutlu bir ailem olduğu için şükrederim. Çünkü her ne kadar bizden daha zengin olan aileler olsa da hiçbir şeyin sağlık ve huzurun yerini tutmayacağını anlarım. Bizden yoksul olan aileleri de düşünürüm ve kendimi onların yerine koyarak ne zorluklar içinde yaşam mücadelesi verdiklerini düşünerek sah,p olduğum şeylere şükreder ve yoksul aileler için de elimden geleni yaparım. Hüç bir şey sağlık ve huzur kadar önemli değildir. En önemli olan sağlık ve huzurdur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme