“Aile Toplumun Temel Çekirdeğidir.” Sözünden Anladıklarınızı Açıklayınız.

 “Aile Toplumun Temel Çekirdeğidir.” Sözünden Anladıklarınızı Açıklayınız.


Toplumun temel taşı ve mutluluk kaynağı ailedir. Nesillerin devamı için, sağlıklı ve mutlu nesillerin olması için mutlu ailelerin olması gerekir ve çoğalması gerekir. Aile bir toplumun temel çekirdeğidir. Çünkü insan doğduğu andan itibaren ailesi ile birlikte şekil almaya başlar ve yaşadığı ailesinin özelliklerini almaya başlar. Bir çocuk nitelikli bir ailede yetişiyorsa, o çocuğa her türlü güzel alışkanlıklar öğretiliyorsa çocuk da büyüdüğü zaman ailesi gibi olmaya başlar ve örnek insan olarak gösterilir. 


Çocuk kötü bir ailede dünyaya geldiyse ve çocuğa her türlü kötü alışkanlıklar öğretildiyse ne yazık ki o çocuğun geleceği de kötü olmaya başlar ve daha çocukken çocukluğunu yaşayamamış yetişkinler olarak karşımıza çıkar ileriki yıllarda. İşte bunun için temiz ve güzel ahlaklı bir ailede olmak çok önemlidir ve böyle aileler toplumun temel yapı taşıdır, toplumun temel çekirdeğidir diyebiliriz. Sağlıklı ve güzel ahlaklı nesillerin olması için güzel ahlaklı insanların içinde doğup büyüyüp gelişmemiz gerekir. Böyle güzel ailelerde dünyaya gelmek toplumun yapısını daha da güçlendirir ve daha sağlam bir toplum yapısı ortaya çıkar. Güçlü ve nitelikli olmayan ailelerde ise toplum da güçlü olmaz ve kısa zamanda toplumun yapısı dağılmaya ve yok olmaya başlar. Aile çocuğu iyi yetiştirirse o çocuk ileride topluma fayda sağlar. 


Aile çocuğu kötü yetiştirirse o çocuk ileride toplumun başına bela olur ve toplumu güçsüzleştirir. İşte bunlardan dolayı aile kavramı çok önemlidir. Aile  önemsenmeli milli ve manevi değerler unutulmamalı, kimliğimize sahip çıkılmalıdır. Her şeyden önce güzel ahlak olmalı, güzel davranışlar sergilenmelidir. “Saldım çayıra Mevla'm kayıra şeklinde çocuk yetiştirilmemelidir. Çocuğa değer verilmelidir, çocuk koşulsuz sevilmeli ve onun her türlü gelişmesi için aile büyükleri seferber olmalıdır.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme