Öğretmen Olmak İster Miydiniz? Açıklayınız

 Öğretmen Olmak İster Miydiniz? Açıklayınız


Öğretmen olmak isterdim. Çünkü öğretmenlik gönül işidir. Sevgi işidir.  Çocuk ruhlu olmak, çocuklar ile vakit geçirmek ve geleceğin aydınlarına şekil vermek demektir. Güzel ahlaklı, başarılar öğrenciler yetiştirmek için, vatanını ve milletini seven, sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirmek için öğretmen olmak isterdim. Öğretmen olmak isterdim çünkü çocukların gözlerindeki  ışıltının sönmemesi için elimden geleni yapar ve onları koşulsuz severdim.

 

Çocuklar arasında kesinlikle ayrım yapmazdım. Her bir öğrencim benim için çok kıymetli olurdu ve onları dört elle geleceğe hazırlardım. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerime yardım ederdim ve onların mutlu olmasını sağlardım. Onlarla birlikte oyunlar oynar, şakalar yapardım. Onlardan çok şey öğreneceğim için öğretmen olmak isterdim. Geleceğin mimarlarını, hakimlerini, avukatlarını okutarak ülkeme katkı sağlamak isterdim. Cehaleti yenmek için, bilimin yolunu takip etmek ve bilim yolundan ayrılmamak için öğretmen olmak isterdim. Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü çok sevdiğim için öğretmen olmak isterdim: Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Bu anlamlı söze layık olabilmek için de öğretmen olmak isterdim.

 

Öğretmen olmak isterdim çünkü vatana faydalı evlatlar yetiştirirdim. Çocuklara her şeyden önce insan olmayı, ağaçların dallarını kırmamayı, karıncaları ezmemeleri gerektiğini öğretirdim. Öğretmen olmak isterdim geleceğin büyük adamları şimdinin ise küçük adamları ile vakit geçirmek beni çok mutlu ederdi. Çocuklar ile iyi iletişim kurabildiğim için, onların dilinden anladığım için, onların seviyesine inebildiğim için öğretmen olmak isterdim. Çocuklar ile yaparak yaşayarak öğreneceğim için bu mesleği kesinlikle tercih ederdim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme