Ülkemizin Başka Bir Devlet Tarafından İşgal Edildiğini Düşününüz. Böyle Bir Durumda Neler Hisseder, Nasıl Davranırdınız?

 Ülkemizin Başka Bir Devlet Tarafından İşgal Edildiğini Düşününüz. Böyle Bir Durumda Neler Hisseder, Nasıl Davranırdınız?

 

Doğup büyüdüğün, nefes aldığın, yollarında yürüdüğün, sularından içtiğin, yaylalarında özgürce gezdiğin ana vatanın senin her şeyindir. İnsan ancak vatanında yaşadığı zaman, özgürce hayat sürdüğü zaman mutlu ve umutlu olmaya devam eder. Güzel ülkem Türkiye başka bir devlet tarafından işgal edilmiş olsaydı ilk başlarda korkuya kapılırdım.

 

Korkardım çünkü vatan toprakları zarar görmüş, vatan toprakları yabancılar tarafından işgal edilmiş ve benim, bizim özgürlüğümüz yok edilmiş. Bu durumda çok üzülürdüm ve içim kan ağlardı. Başlarda ne yapacağımı, ne edeceğimi bilmeden üzülmeye devam eder daha sonra ise bana ağlamanın, üzülmenin yakışmayacağını düşünerek harekete geçerdim ve düşman askerlerinin karşısına dikilip onların bu yaptığı işgalin yanlış olduğunu söylerdim ve karşılarında dimdik dururdum. Bu vatan toprakları kahraman askerlerimizin kanı ile kazanılmış, Mustafa Kemal’in emekleri ile kazanılmıştır. Kaybedildiği zaman, işgale uğradığımız zaman perişan olurdum.

 

Eskisi gibi hayatımın olmayacağını düşünmek, kendi ana dilimi konuşamayacak olmak, manda ve himaye altında olmak beni mahvederdi. Köle gibi olurduk. Köle gibi yaşamak, özgür olmamak demek artık yaşamamak demektir. Yaşayan ölüden farkım kalmazdı. Hayattan zevk almazdım ve eski özgür günlerimizi özlerdim. Anılarımızı hatırladıkça için için ağlardım.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme