Yardıma Muhtaç İnsanlar İçin Neler Yapıyorsunuz?

 Yardıma Muhtaç İnsanlar  İçin Neler Yapıyorsunuz?


Çevremizde her insan aynı maddi imkanlara sahip değildir. Kimisi çok zengin, kimisi çok fakir kimisi de orta halli insanlardır. Çok fakir olan insanlara elimizden geldiği kadar yardım etmek insani bir sorumluluktur. Yardıma muhtaç olan insanlar için ailemle birlik olup o kimselere yardım götürüyoruz ve yaptığımız yardımı da başkaları görmeden yapıyoruz.


  Depremde evini kaybetmiş, yakınlarını kaybetmiş insanlara elimizden geldiği kadar para yardımı ve gıda yardımı yapmaya çalışıyoruz. Dayılarım ve teyzelerimden de destek alıp yoksul insanlara yardım ediyoruz. Mesela yardıma muhtaç olan kişi yaşlı bir komşumuz ise onun market ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz ve onu yoldan karşıdan karşıya geçiriyorum. Yardıma muhtaç olan insanlara yardım etmek beni çok mutlu ediyor. Çünkü en güzel duygu rahat bir vicdana sahip olmak ve bize muhtaç olan insanların elinden tutup onları ayağa kaldırmaktır.  Yardım eden insanlar aynı zamanda merhametli insanlardır. 


Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket ederek yardıma muhtaç olan kişilere yardım götürmeli ve bunu da sevgi ile yapmalıyız. Yardıma muhtaç olan insanlara yardım etmek ile ilgili şu güzel sözü de unutmamalıyız: Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Mevlana

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme