“En Verimli Yağmur Alın Teridir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 “En Verimli Yağmur Alın Teridir.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

Dünyada kendi bileğinle, kendi beyin gücünle çalışıp alın teri dökmek ve döktüğün terin ekmeğini vicdani rahatlık içinde yemek kadar daha güzeli yoktur. En verimli yağmur alın teridir çünkü kendi çalıştığın işin bereketi çok olur ve kimseye el açmak zorunda kalmazsın. Kazandığını gönül rahatlığı ile harcarsın ve mutlu olursun.

 

 İnsanın namerde muhtaç olması da mert insana muhtaç olması da insana ağır gelir. Onun için çalışıp kendi alın terimizin karşılığını almalıyız. Örneğin; hayvancılıkla uğraşan bir kişi yıl boyu hayvanlarını iyi besler, büyütür ve onların çoğalması için her türlü bakımını yapar. Küçük hayvanlar iyice beslendikten sonra kurban bayramı zamanı satılmaya başlar ve hayvancılıkla geçinen insan sattığı hayvanların parasını alır ve o para ile kendinin gereksinimlerini, ailesinin gereksinimlerini karşılar ve kimseye el açmak zorunda kalmaz. Çünkü bilir ki en verimli yağmur onun kendi emekleri, sabah erken kalkmaları, gece geç yatmaları ve adam gibi çalışmasıdır.

 

 Haram mal yememek gerekir. Çünkü haram malın bereketi olmaz ve insan mutlu da olmaz.  Hazır mala da konmamak gerekir. Bize büyüklerimizden hazır mal kaldıysa onun üzerine kendi emeğimizi de katıp daha çok çalışmalı ve yan gelip yatmamalıyız. Çünkü hazıra da dağlar dayanmaz ve hazırın bereketi de olmaz. Bundan dolayı verim istiyorsanız kendinizi geliştirmeye başlayın. Okuyun, araştırın. Öğretmen olun iyi öğrenciler yetiştirip ülkeye nitelikli ve ahlaklı öğrenciler kazandırın. Bu durumdan hem öğretmen kazançlı çıkar, hem de öğrenci hem de ülke. En verimli yağmur insanın kendi çalışmalarıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme