Fakir Dost Çabuk Unutulur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 Fakir Dost Çabuk Unutulur Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 

İnsan bu dünyada insan olarak kalabiliyorsa en büyük şeyi başarmış demektir aslında. İnsan olmak demek iyi ve güzel ahlaklı insan olabilmek, dürüst ve güvenilir olmak demektir. Sosyal bir varlık olduğumuz için diğer insanlarla konuşmak isteriz, dertlerimizi, sevinçlerimizi anlatmak isteriz. Bunun için arkadaşlıklar, dostluklar kurarız. Kurduğumuz dostluk sağlam temeller üzerine kurulmuşsa o dostluk ömürlük olur. Yoksul kimselerin imkanları kısıtlı olduğu için ancak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Başkalarına yardımcı olamadıkları için kendilerine ihtiyaç hissedilmez. Aranıp sorulmazlar.

 

  Bundan dolayı da atalarımız “Fakir dost çabuk unutulur.” demiştir. Sevdiğimiz, değer verdiğimiz dostlarımız fakirse o dostlara daha çok bağlanmalı ve onları daha çok sevmeliyiz. Toplumda ne yazık ki fakir dost çabuk unutulmaktadır. Çünkü fakirin kimseye vereceği parası yoktur, kimseyi şımartacağı pahalı hediyeleri yoktur. Onun için fakir dostu geçiştirir insanlar. Kendilerine varlıklı dostlar bulmaya çalışırlar. Oysa insan olmanın en büyük erdemi sağlam karakterli dostlara sahip olmaktır. Dostumuzu fakir diye onu bırakıp gitmemeliyiz. Bizim durumumuz iyiyse onun elinden tutmalıyız ve onun için her türlü fedakarlığı yapmalıyız.

 

 Ondan bir beklenti içine girmeden yapmalıyız iyiliğimizi. İşte  o zaman biz gerçek dost oluruz ve fakir dostumuzun gözünde insan oluruz. Allah katında ise  değerli oluruz. Önemli olan insanların şahsiyetidir. Zenginliği, parası pulu değildir. Toplumda güç olan taraftan yana olmamalıyız. Şahsiyeti değerli olan, bize güven veren, dürüst dostlar edinmeliyiz. Az ve öz dostumuz olmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme