Kardeş İle İlgili Konuşma Örneği

 Kardeş İle İlgili Konuşma Örneği


Beş parmağın beşi bir olmaz derler ya  bu durum kardeşler içinde geçerlidir. kardeşlerin de her biri aynı olmaz. Çünkü her kardeş bile farklı özellikler ile dünyaya gelir. Sevgili öğretmenim değerli dinleyiciler!


Kardeşlik demek ortak kan bağı demek, duygusal bağ demektir. İnsan kardeşi olduğu zaman kendini yalnız hissetmez. Çünkü bilir ki arkasında her zaman kardeş ya da kardeşleri vardır. Kardeşlik çok farklı bir duygudur. Bunu en iyi kardeşi olan anlar. Mesela benim kardeşim dördüncü sınıfa gidiyor ve ben okuldan geldiğim zaman hızla boynuma atlıyor ve seni çok özledim ablacığım diyor. Bana olan sevgisini ve özlemini o kadar güzel gösteriyor ki duygulanmamak elde değil. Bazen birbirimize sinir oluyoruz. Biraz sinir, biraz keyif, bolca mutluluk demektir kardeşlik duygusu.

Kardeşin olduğu zaman onunla güzel oyunlar oynuyorsun ve kendini daha iyi hissediyorsun.

Yaşamımız boyunca daima yanımızda olacak, bizi destekleyecek, gerek üzüntülerini gerekse de sevinçlerini bizimle paylaşacak olanlar kardeşlerimizdir. Arkadaşınla, dostunla bir gün yollar ayrılabilir ama kardeşler ile yollar  eninde sonunda birleşir. Çünkü onları bir araya getiren duygular, anılar vardır. Bunun için kardeşimizin kıymetini bilmeli ve birbirimize sıkı sıkı sarılmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme