Özlem İle İlgili Konuşma Örneği

 Özlem  İle İlgili Konuşma Örneği

 

Bir kimseyi ya da şeyi bir daha görme, ona kavuşma isteği ve duygusuna özlem denir.

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım!

 

Bugün sizlere özlem duygusunun nasıl güzel bir duygu olduğu ile ilgili elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım

 

Özlemek, hasret kalmak gibi hayatımızda bilindik kelimeler vardır. Çocukluğa duyulan özlem, gençliğe duyulan özlem, sevgiye duyulan özlem,  karnının doyurmaya olan özlem, huzura duyulan özlem vb şeklinde bu duygunun bir çok çeşidini çoğaltabiliriz.

 

İnsan en çok sevdiği kişileri özler. Değer verdiği, güzel günle geçirdiği, anılarının olduğu kişiyi özlemek kişiyi hayata daha çok bağlar ve kişi hayattan daha umutlu olur. Bu kişi ya da kişiler daha çok anne, baba, kardeşler, yakın dostlar olabilir. Bizim ülkemizde daha çok babalar iş gereği, çocuklarının geçimini, ailesinin geçimini sağlamak için şehir dışına hatta ülke dışına gidip çalışmak zorunda oldukları zaman baba ve ailesi arasında özlem duygusu başlar. Çocuklar babalarını çok özler, Eşler birbirini çok özler ve bir an önce hasret kalınan güzel günlerin geri gelmesi için zaman, sabır gerekli olur. Sabrın sonu ile selamet olur.

 

Çocuklar babalarına kavuşur ve burada özleme duygusunun muhteşemliği, özleme duygusunun bitişi harika görüntülere neden olur. Bu süreç elbette kolay değildir. Bazen anne tek başına çocuklarına hem annelik hem babalık yapamayacağı için zorluklar çeker ve çile çeker gibi baba hasreti de çekilir ve günü geldiğinde özlem duygusu yerine kavuşmaya, mutluluktan akan gözyaşına bırakır. İşte bu kadar kuvvetlidir özlem duygusunun etkisi. Bazen birbirimizin değerini de ayrı kaldığımızda anlamaya başlarız. Yani arada ayrılıkların olması da aradaki sevgiyi, saygı daha güçlü ve daha güzel hale getirebilir.

 

Özlem sadece bir aile arasında bireylerin birbiri ile ilişkisi değildir. Bazen sevgililerin, bazen kardeşlerin, bazen dostların birbirine olan özlemidir. Bazen de yoksul bir çocuğun sevdiği yemekleri arzu etmesi ve yeni kıyafetlere olan özlemi vardır. Kimi zaman savaştan dolayı ülkesini terk etmiş zorunda olan insanların ana vatanına olan özlemi, acıları, anıları vardır. Bazen de yurt dışında yaşamak zorunda kalıp ana vatana olan özlem vardır. Bu özlem ise özlemlerin en derini ve en zor olanıdır. İnsanın doğup büyüdüğü toprakları belli nedenlerden dolayı terk etmesi ve sevdiklerine hasret kalması özleme duygusunun bazen ne kadar da acımasız olduğunu gösterir. Allah kimseyi sevdiklerinden ayrı koymasın , kısa süreliğine ayrı kalanları da bir araya getirsin. Beni dinlediğiniz için saygılarımı sunar hepinize teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme