Oyun İle İlgili Konuşma Örneği

 Oyun İle İlgili Konuşma Örneği


Bir çocuğun bilişsel, duyuşsal ve sosyal gelişiminde en büyük etkiyi yaratan şey oyundur. Çünkü çocuklar oyun oynayarak hayal kurar, oyun oynayarak arkadaşları ile iletişime geçer, oyun oynayarak kendini daha iyi ifade eder ve dil becerileri daha hızlı gelişir. Oyun çocuğun her şeyidir. Çevrenize baktığınızda hiç oyun oynamadan duran çocuk gördünüz mü? Hemen hemen oyunsuz çocuk olmaz. Çünkü çocukların yaşam kaynağı, yaşam sevinci oyun ile gerçekleşir.

 

 

Sevgili öğretmenim değerli sınıf arkadaşlarım!

Çocuğun yeni şeyler öğrenmesi ve hayata uyum sağlaması için oyun oynaması gerekir. Çünkü oyunun içinde gerçek yaşama hazırlık vardır. Çocuklar oyun sayesinde problem çözmeyi öğrenir, duygularını kabul etmeyi öğrenir, olumsuz duygular ile baş etmeyi öğrenir, kabul edebilir davranışlar geliştirir, güven inşa eder, benlik saygısı artar, yaratıcı düşünmeye başlar. İşte oyun çocuklar için bu kadar çok önemlidir.

 

 Onun için çocukları rahat bırakmalı ve onların oyun oynarken hata yapmasına izin verilmeli, kontrollü bir şekilde, kendine zarar vermeden oyun oynaması sağlanmalı ve onun mutlu olmasına katkı sağlanmalıdır. Oyun ile gerçek yaşamı öğrenmeye başlayan çocuk ileride de gerçek sorunla yüz yüze geldiği zaman sorunları daha kolay şekilde çözmeye başlayacaktır. Bunun için oyun çocuk için hazinedir diyebiliriz. Beni dinlediğiniz için çok teşekkürler.

1 yorum:

Deneme