Sen İşten Korkma İş Senden Korksun Atasözü İle İlgili Hikaye Örneği

  Sen İşten Korkma İş Senden Korksun Atasözü İle İlgili Hikaye Örneği

 

Başka bir şehirden yeni gelin gelmişti Emine. Üniversiteyi bitirir bitirmez sevdiği adamla evlenmişti. Emine Diş Hekimi olmuş, eşi ise mühendisti. Her sabah işine gidip gelen Emine ev işlerini fazla anlamıyor, çok iyi yemek yapmayı bilmiyordu. Eşi onu her şeye rağmen çok seviyor ve her şeyin zamanla öğrenilmesi gerektiğini bunun için üzülmeye değmediğini Emine’ye anlatıyordu.

 

 Kayınvalidesi Emine’nin beceriksiz olduğunu orda burada söylüyor sadece okumakla iş olmuyor  diyordu. Bu sözler Emine’nin kulağına geldiğinde Emine’nin canı acıyordu. Halbuki harika bir diş hekimiydi ve işini de muhteşem yapıyordu. Emine hem ev işini hem de kendi ana işini dört elle daha iyi yapmak için kendini geliştirmeye, okumaya, araştırmaya devam etti. Ev yemeklerini yapan bir siteye girdi ve oradan çok çeşitli yemekler yapmayı öğrendi. Muhteşem yemekler yapmaya başlamıştı. Eşi Selami Bey de Emine’nin yemeklerine bayılıyor hatta annesininkinden bile daha güzel yaptığını söylüyordu. Kayınvalidesi de Emine için söylediklerinden pişman olmuş, ondan özür dilemişti. İşten korkmamış, kaçmamıştı Emine. Aksine üstüne üstüne gitti ve çoğu kişiden de daha iyi yemekler, salatalar, tatlılar, börekler yaptı. İş ondan korkmaya başlamıştı.

 

 Kocaman doktor olmuş bir hanımefendi elbette yemek yapmayı da öğrenecek ve kendini mutlu edecek, kendine değer verecekti. Başkalarının çok iyi yemek yapıyorsun sözlerine de çok kulak asmadı. Çünkü o kendini zaten biliyordu sadece geçmişinde fazla yemek bilmediği için kötü yaparım diye çekinmişti ve artık endişe duyacağı hiçbir şey de kalmamıştı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme