Siz Mutlu Prens'in Yerinde Olsaydınız Kimleri Mutlu Etmek İsterdiniz? Niçin?

 Siz Mutlu Prensin Yerinde Olsaydınız Kimleri Mutlu Etmek İsterdiniz? Niçin?

 

Mutlu prensin yerinde olsaydım ilk önce annemi ve babamı çok mutlu etmek isterdim. Onları çocukken gerçekleştiremediği hayallerinin geç de olsa şimdi gerçekleşmesi için elimden geleni yapardım. Yakın akrabalarımı ve komşularımı mutlu etmek isterdim. Onlara her türlü parasal yardımı yapardım ve onların gözündeki mutluluk ışığının kaybolmaması için her daim onlara destek olurdum.

 

Yoksul ve aç olan kimsesiz çocuklara. Afrika’da açlık ile boğuşan çocuklara, Çocuk Esirgeme kurumundaki çocuklara her türlü desteği sağlar ve onların yanında olurdum. Sokak hayvanlarını mutlu etmek isterdim. Onlara su ve mama alırdım ve hasta olmaması için ilaçlarının alınmasını sağlardım. Okulumdaki arkadaşlarıma destk olur ve onların maddi olarak yapamadıkları istek ve gereksinimlerine yardım ederdim. Kardeşimi ve ablamı utlu etmek isterdim. Daha bir çok kişiyi ve canlıyı mutlu etmek isterdim çünkü birini mutlu etmek, birinin derdine iyi gelmek insan olmanın göstergesidir.

 

İyi insanlar başkalarının mutluluğunu da isteyen ve kimseye karşı kötülük düşünmeyen insanlardır. İyi insan olmaya çalıştığım için, mutlu olmak için, vicdanımın rahat etmesi için her şeyden önce insan olduğum için başkalarını da en az kendim kadar mutlu etmeye çalışırdım. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme