Umut, Kaldırım, Muhteşem, Karne, Ay Işığı, Ceviz, Hoşgeldin, Göz, Anne, Mektup Kelimelerinden Bir Hikaye Hazırlayınız.

 Umut, Kaldırım, Muhteşem, Karne, Ay Işığı, Ceviz, Hoş Geldin, Göz, Anne, Mektup Kelimelerinden Bir Hikaye Hazırlayınız.


Hava kararmaya başlamış  ve bir anda yağmur yağmaya başlamıştı. Şimşekler çakıyor, insanlar bir yere kaçışıyordu. Yağmur bir anda yerini doluya bırakmıştı. Bir an önce eve varmak için kaldırımlardan yürümeye başladım. Önce küçük olan dolu sonra  yumurta büyüklüğüne dönüşmüştü. O muhteşem yağmurdan eser kalmamıştı şimdi. Koşarak eve vardım. Evimiz yakındı yoksa yağan dolu başımı yarabilirdi. Çünkü arabaların,, iş yerlerinin camlarını yerle bir etmişti dolu.  Hatta bir tane dede işle göz göze gelmiştik o sırada. Bana gülümsemiş ve çabuk yavrum koş yakalanma bu doluya diyerek benim kurtulmamı istemişti.

 

Eve vardığımda annem açtı kapıyı. Hoş geldin Esma dedi. Hoş bulduk anne dışarı çok kötü çok korktum dedim. Annem de bana sarıldı ve beni ısıttı. Bu yaz mevsiminde neyin dolusu bu dedi. İklimler iyice şaşırdı artık. Küresel ısınmanın etkisi ile ne hangi hava olayının Ne olacağını kestiremiyoruz dedi. Daha sonra yemeğe oturduk ve yemeğimizi yedik. Babam ben küçükken vefat ettiği için annem ve ben yaşıyorduk küçük ama sıcacık yuvamızda. Daha sonra annem dışarıya baktı ay ışığının bize gülümsediğini hayal ettik. Ay vardı dışarda muhteşem görünüyordu. Babam da olsaydı diye geçirdim içimden. Yarın karne verilecekti. Onun için uyuyup uykumu almak ve mutlu bir şekilde karne almaya gitmek istiyordum. Her karne verilişinde herkesin babası yanında oluyordu ve ben de babamı özlüyordum. Nasıl bir duyguydu acaba insanın babası olmak. Baba kokusu nasıldı acaba. Üzülüyordum ama anneme belli etmiyordum. Büyümüştüm ne de olsa. Kocaman kız oldun diyordu benim güzel annem bana, her şeyim umudumdu annem benim bu hayattaki. İyi ki, vardı. İyi ki Allah annemi de almamıştı benden. Umut kelimesi annemdi benim için.

 

 

Hemen yatağıma gittim ve uyudum. Rüyamda dolu yağıyor ve ben de ağlıyordum Sabah güneşi odama dolmuştu. Annem sabah bahçeden topladığı yaş cevizleri sepete koymuş giderken bunları da öğretmenine götürelim Esma o yaş cevizi çok seviyormuş dedi. Olur anne dedim. Birlikte süslendik çıktık karne almaya. Daha sonra karneler verildi. Öğretmen anneme cevizler için ve benim gibi bir çocuk yetiştirdiği için sarılıp teşekkür etti. Veda zamanı geldi ve ayrıldık okuldan. Çok güzel bir gün geçmişti benim için çünkü arkadaşlarımla sarılmış, ağlaşmıştık ama geri kavuşacaktık günü gelince…

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme