Barış İle İlgili 2. Metin Örneği

 

Barış İle İlgili Metin Yazınız.


Dünyada barışın olması insanlığı yaşatır. Dünyada savaş olduğu zaman kan, gözyaşı ve ayrılıklar ortaya çıkar. İnsanın insana güveni olmaz. Savaş insanlığa hiçbir zaman fayda sağlamamıştır. Nice çocukları anasız, babasız, nice anne babaları evlatsız, vatansız bırakmıştır. Bunun için her yere barışın hakim olması gerekir. İnsanların barış içinde yaşamaları için birlik, beraberlik ve dayanışmaya ihtiyacı vardır. 


Bir devlet başka bir devletin sınırlarına göz dikmemelidir. Savaşlarda olan masum insanlara oluyor ve barış yok oluyor. İşte bunların olmaması için barış içinde olunmalı, barışa evet, savaşa hayır denmelidir. Barışın olduğu yerde huzur ve güven ortamı vardır. Barışın olmadığı yerde korku vardır, endişe vardır, öfke vardır, ön yargı vardır. Ne güzel demiş Yunus Emre

“Gelin danış olalım,

İşi kolay kılalım,

Sevelim sevilelim,

Bu dünya kimseye kalmaz.”


Gerçekten de bu dünya kimseye kalmayacaktır. Onun için insanların kanı akmasın, kimse vatanından ayrı kalmasın, herkes birbirine sevgi ile saygı ile yaklaşsın ve yaşayan insanlık olsun, yaşayan insan olsun. Barışın ne kadar değerli bir şey olduğunu şu söz de çok güzel ifade eder: “"Barış bir hayal değildir; barış bir seçenektir! Ya barışı seçer, akıllı ve meleksi olduğunu ispat edersin ya da savaşı seçer, aptal ve şeytani olduğunu kanıtlarsın." 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme