Başarıda Çalışmak Mı Şans Mı Önemlidir? Konulu Konuşma

 Başarıda Çalışmak Mı Şans Mı Önemlidir? Konulu Konuşma Örneği


Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım!


Başarılı olmak için şans değil gayret gerekir. İnsan ancak çalışarak belirli bir yelere gelir, kendini geliştirir ve topluma faydalı olur. Mustafa Kemal Atatürk “ Zafer, zafer benimdir diyebilenindir, başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyebilenindir.” der. Yani başarmak için çalışmak gerekir. Amacın ne ise onun için fedakarlık göstermen gerekir. İnsan oturduğu yerde hayat benim de yüzüme gülse, ben de zengin olsam, başarılı olsam gibi garip cümleler kuruyorsa kesinlikle başarı o kişiye gelmez. Çünkü başarı şans değil başarı alın teri işidir.

 

 Başarılı olmak için disiplinli olmak, planlı ve programlı olmak gerekir. Yeri geldiği zaman eğlencemizden vazgeçebilmek, yeri geldiği zaman uykumuzdan vazgeçebilmektir başarı. Çünkü hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde yürüyerek çıkmamıştır. Okumuştur, araştırmıştır, girişimci olmuştur. Hayallerinin peşinde koşmuş ve o hayalinin gerçekleşmesi için sonuna kadar mücadele etmiş ve en sonunda işte başardım demiştir. Başarı ancak ve ancak çalışma ile olabilir.


Sevgili arkadaşlarım!


Şansla başarı olmaz olsa bile bu kısa zamanda fark edilir ve işin başına gerçekten hak eden, çalışan getirilir. Yani başarıda şans diye bir şey yoktur. Yorulmak diye, başın ağrıması diye bir şey vardır. Alın teri ve durmadan hareket halinde olmak ve yola devam etmek vardır. Azim, tutarlılık, disiplin ve gayret vardır. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür derim. Başarı dolu yıllarımızın olması dileği ile…

3 yorum:

  1. Baya iyiymiş👍👍👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim bu konuşma sayesinde 100 aldım

      Sil
    2. gerçekten çok iyi

      Sil

Deneme