“Benim Naçiz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır.” Kompozisyon

 

“Benim Naçiz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır.” Kompozisyon

Her insan zamanı gelince bu dünyadan ayrılacaktır. Çünkü her insanın kaderi Yüce Allah tarafından farklı yazılmıştır. Ölüm kimseye ayrıcalık tanımaz. Çünkü her insan ölümü tadacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de insan olduğu için, bir gün öleceğini bildiği için kendisinin de geçici olduğunu, kimsenin sonsuza kadar yaşamayacağını ama cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılabileceğini söylemek istemiştir. 


Çünkü fikirler ölmez, çünkü eserler ölmez. Mustafa Kemal de bunu bilerek bu anlamlı sözü söylemiş ve geride güzel eserler bırakarak milletinin kalbinde yıllarca kalmaya devam etmiş ve devam edecektir de… Cumhuriyet akıldır, cumhuriyet bilimdir, insan haklarıdır, kadına verilen değerdir, özgürlüktür, dik duruştur, halkın egemenliği, halkın eseridir. İşte bu dev sere sahip çıkmak ve onu sonsuza kadar yaşatmak da biz gençlerin görevidir. Gelecek nesillere de cumhuriyet sevgisini aşılamak ve ona sonsuza kadar sahip çıkmak gerekir. 


Çünkü cumhuriyet bu ülke için büyük fedakarlıklar, büyük emekler verilerek kazanılmış bir eserdir. Bu eserin kıymeti ancak o yaşatılarak  bilinir. Bunun için de Türkiye Cumhuriyeti cumhuriyet ile yönetilmeye devam edecek, dünya var oldukça cumhuriyet de var olacaktır inşallah. Akıl yolunda, bilim yolunda gençler yetişecek ülkesini daha iyi yerlere getirecektir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme