Kardeşlik İle İlgili Konuşma

 

Kardeşlik İle İlgili  Konuşma

Kardeşlik duygusu insana Yüce Allah tarafından verilmiş çok özel ve çok güzel bir duygudur. İnsan nasıl annesi ya da babası için acı çekerse kardeşine bir şey olduğu zamanda kalbinde acı olur. Çünkü kardeş demek kan bağı demek, aile demek, yuva içinde bir olduğun can yoldaşın, demektir.

Sevgili öğretmenim,

İnsan kardeşi olduğu zaman çok mutlu oluyor. Mesela ben akşam eve gittiğim zaman kardeşimle oyunlar oynuyorum ve onuna çok güzel vakit geçiriyorum. Bazen anlaşamıyoruz ve hemen kavga etmeye başlıyoruz. Birbirimizden o kadar nefret ediyoruz ki en sonunda tutuşuyoruz kavgaya, başlıyoruz bağırmaya tıpkı iki inatçı kesi masalındaki gibi. Annem, babam araya girmese belki birbirimizi yiyeceğiz. Beş dakika geçiyor ya da geçmiyor geri kedi köpek gibi oluyoruz ve bir de bakmışız ki yine yan yanayız. Çünkü bizim birbirimizden başka kimsemiz yok. Çünkü biz hem oyun arkadaşıyız, hem derslerini birlikte yapan, birbirine yardım eden, birimiz hasta olduğu zaman diğerimiz çok üzülen iki can yoldaşı, iki arkadaşız.

 

Kardeş demek arkandaki dağ demek, kardeş demek yürüdüğün yol, aldığın nefes demektir. Kardeşlik başarında ve kötü zamanlarında bir olmak demektir. İşte benim kardeşim de benim her anımda yanımda olandır. Onunla akşam odamıza çekildiğimiz zaman kitap okuyoruz ve kitaplarımız hakkında birbirimize bilgi veriyoruz. Sonra gün içinde okulda neler yaptığımızı konuşuyoruz ve gülmeye başlıyoruz. Sonra annemin sesi ile irkiliyor “Hani dişler fırçalanmadı mı daha”. diyen annemizden korkup hemen birlikte dişleri fırçalamaya ve o arada bile yaramazlıklar yapmaya devam ediyoruz.

 

Çünkü kardeşimle her şey güzel oluyor. O evde bir saat bile olmasa hayat çok sıkıcı oluyor. Benim kardeşimle aramdaki yaş farkı az olduğu için o benim arkadaşım, en iyi dostum aynı zamanda. Babam kardeşime kızdığı zaman bazen içten içe seviniyorum bazen de babama kızıyorum. Eminim o da bana seviniyordur ve bazen de üzülüyordu. Sonunda ne olursa olsun iki can oluyoruz ve kopamıyoruz işte birbirimizden. İşte kardeşlik böyle karmakarışık duygulara sahip olmadır bana göre ama her şeye rağmen kardeşim benim canım, benim her şeyimdir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme