Bu Zamana Kadar Gezmiş Olduğunuz En Güzel Yer Neresiydi, Gerekçeleriyle Anlatınız.

 Bu Zamana Kadar Gezmiş Olduğunuz En Güzel Yer Neresiydi, Gerekçeleriyle Anlatınız.


İnsan farklı yerleri gezip görmek ister. Gördüğümüz her yer bizde bir izlenim bırakır ve bizim kendimizi daha çok geliştirmemizi ve daha mutlu olmamızı sağlar. Bu zamana kadar gezmiş olduğum yerler arasında en beğendiğim yer İzmir’di. Yaz tatilinde İzmir’e gittiğimde iklimini, yeşil alanlarını, denizi çok sevdim. Çünkü doğal ve ilgi çekici bir şehirdi. Konak Meydanı ve Gündoğan Meydanı çok güzel yerlerdi. İzmir Saat Kulesi, Efes Antik Kenti, Kemeraltı Çarşısı,  İzmir Kültürpark,İzmir Arkeoloji Müzesi, Foça’da deniz kıyıları gezip gördüğüm en güzel yerler arasındaydı.

 

Özellikle de sabah erken saatlerinde simidini ve çayını alıp vapurla gezmeye çıkmak, denizi seyretmek, denizin kokusunu içine çekmek güzel bir uygudy. Başta ağır gelen deniz kokusu daha sonra bana ferah bir koku olarak gelmişti.  Balçova’da teleferiğe binerek çok mutlu olmuştum. Teleferiğin olduğu yer ormanlık bir alandı ve aynı zamanda o yerde akşam saat altıya kadar doya doya yürüyüş yapabiliyorduk. Alsancak güzel bir yerdi. Kordon boyu deniz kenarında yürümek, kalabalık insanlara eşlik etmek  ve İzmir’in kendine özgü yemek ve tatlılarını tatmak güzel bir yerdi. İzmir Doğal Yaşam Parkındaki hayvanları gördüm ve hayvanat bahçesi kocamandı.

 

Oraya gitmek de beni ayrı mutlu etti. Ayrıca ulaşım kolay, eğitim alanında kendini geliştirmiş, sağlık alanında gelişmiş bir şehirdi. İnsanları çok kibardı. Mesela kadınlar araba kullanırken erkekler hem yol veriyordu ve bu benim çok hoşuma gitti. Güzel bir gezi ve en beğendim şehirdi İzmir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme