Çobansız Sürüyü (Koyunu) Kurt Kapar Sözü İle İlgili Hikaye

 Çobansız  Sürüyü (Koyunu) Kurt Kapar Sözü İle İlgili Hikaye

 Atasözünün anlamı şudur: Birlikte yapılan bir işten ayrılanlar zarara uğrar. Koruyucusunu kaybeden kendini tehlikeden koruyamaz.


 

Çobansız koyunu kurt kapar sözü ile ilgili hikaye:

Arkadaşım Mehmet, Ahmet, Ömür ve ben okula doğru gidiyorduk. Okula vardığımızda zil çaldı ve sınıflarımıza girdik. Herkes sırasında oturuyordu ama  Kerem’de  bir tuhaflık vardı. Uykusunu iyi alamamış gibi gözlerinin altı morarmış, kendinden geçmiş bir vaziyetteydi. Geçmiş olsun Kerem bir sıkıntı mı  var diye sorduğumda hiçbir şey yok iyi uymadım diye beni geçiştirdi. Daha sonra öğretmen geldi, dersini işlemeye başladı ama o da arkadaşımızda bir tuhaflık olduğunu anladı ve hayırdır oğlum gözlerin neden bu halde dedi. Yok bir şey öğretmenim dedi ama öğretmenimiz buna inanmadı. Zil çaldı ve teneffüse çıktık.

 

 Dışarıda oynama başladık ama yanımıza Kerem gelmemişti. Kerem’i merak ettim ve sınıfa geldim, sınıfta da yoktu, okulun arka tarafına baktım orda da yoktu. Tam umudumu kesmiştim ki Kerem okulun  arka tarafından dışarı çıkmış bir arabayla gelen  yabancı kişiler ile konuşuyordu. Bunu gördüğümde çok şaşırdım ve hemen koşarak bu durumu öğretmenime bildirdim. Zil çaldı Kerem sınıfa girdi ve öğretmen onu alıp sınıf dışında özel konuşmuştu. Kerem’e o kişilerle arkadaşlık yapmaması gerektiğini, o kişilerin Kerem’i bu hale getirdiğini anlatmış ama Kerem onu hiç dinlememişti. Mehmet, Ahmet, Ömür ve ben  okul çıkışı Kerem’i aramıza aldık ve onun yabancı kişiler ile neden buluştuğunu sorduğumuzda onlar bana yasaklı madde satıyor ben de kullanıyorum dedi.

 

Biz de bunun doğru olmadığını, hemen polise söylemesi gerektiğini söyledik ama Kerem’in bizi umursamadı. Öğretmene bir şey derseniz, polise beni şikayet ederseniz kendime daha kötü şeyler yaparım diye bizi tehdit etmeye başladı ve biz de kimseye söyleyemedik korkudan ama çok üzülüyorduk onun bu haline. Daha sonraları Kerem iyice kötü olmaya başlamış, zayıflamaya, hasta olmaya başlamıştı.  Ne öğretmeni dinledi, ne de bizi. En sonunda o yabancı kişiler ile gitti ve bir daha da okula geri dönmedi.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme