Vatanı İçin Tüm Zorlukları Göze Alan Filmdeki 120 Çocuğa Duygularınızı Anlatan Bir Yazı

 Vatanı İçin Tüm Zorlukları Göze Alan Filmdeki 120 Çocuğa Duygularınızı Anlatan Bir Yazı


Vatan İle Yola Koyulan 120 Minik Kalp


Vatanı İçin Tüm Zorlukları Göze Alan Filmdeki 120 Çocuğa Duygularınızı Anlatan Bir Yazı Yazınız.

Yazı taslağım: Vatanı için tüm zorlukları göze alan 120 çocuğa duygularımı dile getireceğim duygu dolu bir yazı

Konu: Çocukların çocuk hali ile yaptığı fedakarlığa karşı duyulan minnet

Ana fikir: Kendi ana vatanda mutlu ve huzur içinde yaşıyorsak bunu vatan evlatlarına, vatan yavrularına, vatan kahramanlarına borçlu olduğumuzu daima hatırlamalıyız.

Giriş: Çocukların yaptığı fedakarlığın ne olduğu

Gelişme:  Çocukların yaptığı fedakarlığın önemi

Sonuç: Vatan kahramanı olan çocuklara teşekkür etme, minnet duyma


 Vatan İle Yola Koyulan 120 Minik Kalp

1934 yılında sınıra cephane götürmek için yola koyulan 120 vatan gönüllüsü, kahraman vatan evlatlarının yaşı küçük ama kalbi büyük olan çocukların öyküsüdür bu öykü. Onlar yaşlarına bakmadan içindeki cesareti ortaya koyan kahramanlar. Gerçek vatanseverler ve vatanı için yola çıkanlar… Canını bile düşünmeden şehit olan  küçük meleklerin fedakarlıkları işte bir milleti, işte bir vatanı böyle asil kılar. Onlara olan borcumuzu ödeyemeyiz ama çalışarak vatanı daha iyi hale getirebiliriz.

 

Yola çıktıkları zaman büyük tehlikeler ile karşı karşıya kalan bu çocukların yaptığı iş gerçekten zor ve akıl almaz bir işti. Yolda her türlü şey başlarına gelebilirdi. Tehlikeli hayvanlarla karşılaşabilir, terör örgütleri ile karşılaşabilirlerdi. Savaş döneminde Van’da fazla genç yoktu. Sadece yaşlılar  ve kadınlar vardı. “Cephede erzağın bittiği, cephaneliğin azaldığı haberi gelince Van'da eli silah tutan herkes cephede olduğu için bunlara erzak götürülmesi gerekiyor. 120 Vanlı genç gönüllü olur. Cephane ve erzakı, cephedeki amcalarına ve babalarına başarıyla ulaştırırlar. Van'ı sahipsiz bırakmamak adına geri dönerlerken maalesef salt kayalıklarda kışın zemherine yakalanıyorlar. Aynı Sarıkamış'ta yaşanan olayın bir benzeri burada yaşanıyor. Orada da çok askerimiz donarak şehit olmuştu ve canlar vatan için kendilerini feda etmişti.

 

 Orada geri dönen ekipten 98 kişi şehit oluyor, diğerleri yaralı olarak Van'a getiriliyor ve bunlar da gazi oluyor. Bugün hepsi rahmetli olmuş. Onların hakkı asla ödenmez. Sizin gibi olmak için çok çalışacağız minik kalpler. Nasıl bir vatan sevgisidir ki bu her türlü zorluğa rağmen yola çıktınız da askerlere yardım götürdünüz. Bizler de  vatanımız için de vatan zora düştüğünde cephaneye silah götüreceğiz, askerlerimize yardım edeceğiz

 

Bizler de vatanımızı için her türlü zorluğa göğüs germeliyiz ve vatanı daha iyi hale getirmek için çok çalışmalıyız, çok emek etmeliyiz. Yılmadan, yorulmadan, bıkmadan vatan için çalışmalı, vatanı düşmanlara teslim etmemeliyiz. Bu da ancak bilim ve ilimle olur. Hayatını kaybeden o küçük kalpler ruhlarınız şad olsun. Emanet ettiğiniz bu topraklar bizim onurumuzdur. Onurumuzu, namusumuz koruyacağız Allah'ın izni ile. Yerlerinizde rahat uyuyunuz. Sizler olmasaydınız bizler kimi örnek alacaktık bugün. Size olan sevgimiz hiç bitmeyecek vatan kahramanları!

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme