Bir Vatandaş Olarak Neden Çalışmamız Gerekir Konulu Konuşma

 

Bir Vatandaş Olarak Neden Çalışmamız Gerekir Konulu Konuşma


İnsan sadece yiyip içen, barınan, uyuyan bir varlıktan ibaret değildir. O canlıların en şereflisi olarak yaratılmıştır. Çünkü ona diğer canlılardan farklı olarak akıl verilmiştir. Bu aklını kullanan insan da sorgulayan, sorgularken öğrenen, öğrendikçe çalışmaya devam eden ve evreni tanımaya çalışandır. Çalışmak kişiyi yüceltir, çalışmak kişinin kendi benliğini bulmasını sağlar, çalışmak kişiyi mutlu eder ve zihin sürekli meşgul olur, sıkılmaya vakit kalmaz. Bizler de bir vatandaş olarak çalışmalıyız ve çalışarak hayatın anlamını bulmaya çalışmalıyız.


Sevgili öğretmen,

Çalışmak dünyanın en  güzel hissidir. Çünkü insan çalışınca yorulur, çünkü insan çalışınca acıkır, çalışınca uyur ve dinlenir. Oysa sürekli yatarak vakit geçirsek bir zaman sonra uyuşmaya başlarız ve tembellik hayat alışkanlığı haline gelir ve boş bir zihin olarak, cahil bir kafa olarak dünyaya yükten başka bir şey olmayız. Vatanımızı her anlamda geliştirmek için çalışmalıyız, bağımsızlığımız için, cumhuriyetimizin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalıyız. Ülkemizi bilim ve fen yolunda ileriye götürmek için, Mustafa Kemal’in yolundan gitmek için çalışmalıyız.


 

Sevgili öğretmenim,

Kendi hayatımızı idame ettirmek için, kimseye muhtaç olmamak için çalışmalıyız. Çalışarak, alın teri dökerek bu vatan topraklarına gözümüz gibi bakmalıyız ve bu vatan topraklarını her alanda geliştirmeliyiz. İnsanlara faydalı olmak için, yoksullara yardım etmek için, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yaşamak için çalışmalı ve üretmeye devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme