Gençlik İle İlgili Konuşma

 

Gençlik İle İlgili Konuşma


Hayatın en verimli çağı, insanın bedenen ve ruhen en güçlü , en coşkulu anlarıdır gençlik yılları. Güzel olmasına güzel, verimli olmasına verimlidir ama su gibi akıp gider gençlik. Onun için gençliğin verimli yıllarından faydalanmak gerekir. Bunun için bu çağları çalışarak, üreterek, insanlığa faydalı olarak, kendi kişisel gelişimine katkı sağlayarak geçirmek kişiye ileriki yaşlarında büyük kazanç sağlayacaktır.

Sevgili dinleyiciler,

 

Birey gençlik yıllarında kendine bir hedef koymalı ve o hedefi gerçekleştirmek için plan ve program hazırlamalı ve disiplinli bir şekilde başladığı işi sonuna kadar götürebilmelidir. Gençlik yıllarında çalışılmalı, üretken olunmalı fakat sosyal insan olunmaya da devam edilmelidir. İyi arkadaşlıklar, dostluklar kurulmalıdır. Kötü alışkanlıklardan uzak durulmalı, bizi iyiye götüren, doğru yola ileten kimseler ile arkadaş olunmalıdır. Gençken bir kötü alışkanlığa sahip olduğunuz zaman bağımlı hale gelebilirsiniz ve bunun geri dönüşü de zor olabilir. Onun için bu dönemde büyüklerimiz bize yol gösterdiği zaman onların sözlerini kulak ardı yapmamalıyız, dinlemeliyiz ve onların deneyimlerinden yararlanarak daha az hata yapmaya özen göstermeliyiz.

 

 Teknoloji bağımlısı insanlar olmamalıyız. Aşırı konfor zihni çürütür onun için aşırı konfordan uzak durmalıyız ve sürekli bir işle meşgul etmeliyiz kafamızı. Böylece hem kendimize faydalı oluruz hem de içinde yaşadığımız topluma faydalı oluruz. Gençlik yıllarında mutlaka bir müzik aletini çalmaya özen göstermeliyiz, bir spor dalı ile ilgilenmeliyiz, yeterli ve dengeli beslenerek genç yaşta hastalıklar ile uğraşmamalıyız.  Girişimci olmalıyız.


 Başarılı olmak için kararlı ve tutarlı olmalıyız. Sabırla çalışarak amacımıza ulaşmak için gece gündüz demeden okumaya, araştırmaya devam etmeliyiz. Gençlik yıllarında bir işe başladığımız zaman ev almalı, araba almalı ve yatırımlar yaparak ileride rahat bir yaşam sürmeliyiz. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme