Çok Okuyan İnsanlarda Ne Gibi Özellikler Gelişir Konulu Konuşma

 

Çok Okuyan İnsanlarda Ne Gibi Özellikler Gelişir Konulu Konuşma


Nasıl ki müzik ruhun gıdası ise okumak da ruhun gıdasıdır. Çünkü insan okuyarak daha iyi insan olabilir, daha dürüst ve güvenilir olabilir, kendini geliştirebilir ve topluma faydalı olabilir.

Sevgili dinleyiciler,

 Çok okuyan insanlar;  beyninin  birçok bölümünü harekete geçirdiği için,  bu bölümler  birbirleri ile bağlantı sağladığı için bu durum beyinde yeni bağlantılar oluşmasını da sağlar. Bu da beynin işlevsel olmaya devam etmesini sağlar ve beyinde gerileme olmaz. Bu duurmda okuyan insanların hafızasının daha gelişmiş olmasını sağlar. Çok okuyan insanlar ana dilini daha iyi konuşur ve daha doğru yazar. Toplum içind ekendini daha iyi ifade ederler, empati kurma becerisine sahip olurlar ve böylece başka insanların sorunlarına duyarlı bir bilinçli vatandaş olurlar. Kendi kişisel gelişimşlerine büyük katkı sağlarlar.

 

Okuyan insan daha özgüvenli, daha mutlu olur. Çok okuyan insanların güç içindeki stresi de azalır ve çok okuyan insanların uyku kalitesi de verimli olur. Bunun için okumaya devam etmek ve okudukça kendimiz de geliştirmeye devam etmek gerekir. Çünkü okumak kişiyi hayatta daha aktif kılar, kişi genel kültürü zengin biri olur.  Çok okuyan insan, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirir. Anadil üzerinde düzenli okuma, kelime ve ifade bilgisini arttırır.


Sevgili öğretmenim,

Çok okuyan kimselerin akıl yürütme, analiz etme, değerlendirme becerileri daha etkin olur. Bu sebeple düzenli  ve çok kitap okuyan insanlarda Alzheimer hastalığı riskinde düşüş yaşandığı bilinmektedir. Çok okuyan, alanı ile ilgili kitapları da okuyan insanlar daha başarılı olurlar, hayatlarında daha disiplinli olurlar ve yaşam boyu öğrendikleri için yaşam boyu da hayattan zevk almaya devam ederler. Kişi güncel haberlerden ve dünyadaki gündemden okuyarak haberdar olur ve kendini dar bir kalıba sokmadan yaşamaya , yaşamdan haz almaya okumak sayesinde devam eder.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme