Günlük Yazmanın Kişiye ve Yaşamına Etkisi Konulu Konuşma

 

Günlük  Yazmanın Kişiye ve  Yaşamına Etkisi Konulu Konuşma

 

Günlük tutmak, gün içinde yaşadığımız olaylar yazıya geçirmek kişinin kendini mutlu etmesini sağlar. İçimizdeki duygu ve düşünceleri yazıya dökmek kişiye farklı bir enerji sağlar. Günlük tutarak ruh halimiz daha iyi olur ve sanki üzerimizden günün yorgunluğunu atmışız gibi bir hisse kapılırız.

 

Sevgili öğretmenim,

Bence okuma yazmayı bilen herkes günlük tutmalıdır. Çünkü tuttuğumuz günlükleri ileride okuduğumuz zaman geçmişte neler yaşamışız, ne gibi olaylar başımızdan geçmiş bunları okuruz ve okurken hem tebessüm ederiz, hem üzülebiliriz, hem gülebiliriz hem de duygulanabiliriz. Günlük tutarak ekran bağımlılığından da bir nebze olsun kurtulabiliriz. Yani yazarak kendimizi daha iyi ifade ederiz. Yazdığımız yazılarımız da bizim gün içinde başka insanlarla daha iyi iletişim kurmamızı sağlar, kelime dağarcığımız günlük tutarak daha iyi hale getirebiliriz. Duygularımızı daha iyi anlayabiliriz. Eleştirel düşünme ve problem çözme yeteneğimiz gelişir. Hafızamız güçlenir. Daha duyarlı bir insan oluruz ve farkındalık kazanırız. Günlük tutarak hayata dair kaygılarımızı azaltmış oluruz. Bu sayede daha rahat ve daha esnek bir insan oluruz. Uykumuz daha düzenli hale gelebilir. Çünkü bir iç dökmeden sonra gelecek olan uyku bize kendimizi daha iyi hissettirir ve sabah daha dinç bir şekilde kalkarız. Daha dikkatli oluruz.

 

Sevdiğimiz insanlardan ayrılmak zorunda kaldığımızda bu durum ayrılık sürecimizi, ayrılık acımızı dindirebiliriz. Günlük tutarak olmak istediğimiz kişiye dönüşebiliriz. Günlüğe gün içinde yaptığımız hataları, doğruları da yazarak daha iyi bir insan olma eğilimi gösterebiliriz. Bunun için mutlaka günlük tutmalıyız ve yaşamımıza bunun nasıl olumlu etki ettiğine de şahit olabiliriz. Anlatacaklarım  bu kadardı. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme