İyi Arkadaş Seçen Kişilerin İnsanın Kazançları Nelerdir Konulu Konuşma

 

İyi Arkadaş Seçen Kişilerin İnsanın Kazançları Nelerdir Konulu Konuşma


Bireyin bedeninin ve zihninin güçlenmesi için arkadaşlıklara ihtiyacı vardır. Çünkü insan ancak başka insanlarla yaşadığı zaman, iletişime geçtiği zaman , yeri geldiğinde rekabet ettiği zaman hayattan daha zevk almaya başlıyor ve kendini daha iyi hissediyor.

 

Sevgili öğretmen,

İyi bir arkadaş benim için iyi bir can yoldaşı, gönül bağı kurduğum kardeşim, acılarımı paylaştığım dostum, mutluluklarımı paylaştığım sırdaşımdır. İyi bir arkadaş seçen kimse bu işten fazlasıyla kârlı  çıkar. Bir kere iyi arkadaş bana iyi örnek olandır. Konuşması ile, duruşu ile, güzel ahlakı ile beni de iyiye yönlendiren, benim de güzel huylara sahip olmamı sağlayandır. İyi arkadaş iyi yola, kötü arkadaş da kötü yola götürür. Hani Mevlana’nın arkadaş seçimi ile ilgili bir sözü vardır ya: “ Kimle gezdiğinize, kimle arkadaşlık ettiğinize dikkat edin; çünkü bülbül güle, karga ise çöplüğe götürür.” sözü tam da iyi arkadaşın iyiye, kötü arkadaşın kötüye götürdüğünü anlatır.

 

Sevgili öğretmenim,

İyi arkadaş insana güç verir, ona kendi öğrendiği bilgileri öğretir, daha çok kitap okuyarak arkadaşlar birbirini olumlu yönde etkiler. Böylece her ikisi de hem akademik anlamda başarılı olurlar, hem de sosyal yaşamda başarılı olurlar. Hayatımızda kalıcı ve güvenilir arkadaşlıklarımızın olması beyin sağlığımızı geliştirir,  bizi güçlendiren hayat seçimleri yapmamızı sağlar. İyi arkadaşlar stresle baş etmemizi kolaylaştırırken, sağlık sorunları ve hastalıklardan daha kolay kurtulmamızı sağlıyorlar. Hatta pozitif arkadaşlarımızla vakit geçirmek görünüşümüzü bile iyileştiriyor; bu da mutlu insanlarla vakit geçirdiğimizde biz de mutlu oluyoruz anlamına gelir.

 

İyi arkadaşlarımız bize herhangi biriyle nasıl iletişim kurabileceğimiz konusunda yardım ederler ve biz de farklı insanlara, özellikle de dünya görüşümüzün farklı olduğu insanlara nasıl davranacağımızı anlarız.  Zor anımızda en çok arkadaşlarımız yanımızda olur ve bizi yalnız bırakmayarak bize büyük moral veren kişiler olurlar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme