Neden Bazı İnsanlar Diğerlerine Nazaran Daha Üretken Olur?

 

Neden Bazı İnsanlar Diğerlerine  Nazaran Daha  Üretken Olur?


Bazı insanlar kimi insanlara göre daha üretken olur çünkü onları mutlu eden işleridir. Sadece işi ile meşgul olan, işine aşık olan insanlar kendini geliştirmek için, merak duygusunu yenmek için, yeni bir şeyler ortaya koymak için üretken olmaya devam ederler. Eğitim hayat boyu devam eder diye bir söz vardır ya işte eğitimin hayat boyu devam etmesinin nedeni insanların üretken olması ile ilgilidir. 


Kimi insanlar oturup başka insanların dedikodusunu yapmak yerine, siyaset konuşmak yerine, magazin konuşmak yerine kendimi alanımda nasıl daha iyi geliştirebilirim ve nasıl daha başarılı olabilirim düşüncesi ile hareket ederler. Bundan dolayı da üretken olmaya, çalışmaya, alın teri dökmeye, topluma örnek olmaya devam ederler. İşte böyle kimseler toplum gözünde de de değerli olur  ve her zaman sevilip sayılır. Üretkenlik içten gelen bir şeydir. 


Mesela kimi çocuklar anne ve babaları demeden hayatta ödev yapmazlar ve bu çocukları teşvik ile ödeve oturtabiliriz. Kimi çocuklar da vardır ki içlerinde müthiş bir öğrenme ve merak tutkusu vardır. Devamlı yeni şeyler öğrenmek isterler, bir işi bitirip diğer işe başlarlar. Yani üretkenlik biraz da içten gelen bir şeydir diyebilirim. Kısaca bazı insanların daha üretken olmasının nedenleri şunlardır: Çevresel faktörler, bireysel tercihler ve genetik faktörlerdir.

1 yorum:

Deneme