Eğitimli Olmak Mı Eğitimsiz Olmak Mı Daha Önemlidir Konulu Konuşma

 

Eğitimli Olmak Mı Eğitimsiz Olmak Mı Daha Önemlidir Konulu Konuşma


Eğitimli olmak mı eğitimsiz olmak mı sorusunun cevabı elbette eğitimli olmak daha iyidir şeklinde olacaktır. Çünkü eğitim sayesinde insan doğruyu bulur, eğitim sayesinde kendini geliştirir, iyi yönde değiştirir ve kendisine ileriye dönük hedefler koyar. Eğitimden yoksun kalmış bir insan kendini hiç bir şekilde geliştiremez.

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım,


İnsan eğitimden ayrı kaldığı zaman  kendini geliştirmediği için de her şeyden habersiz olur ve bilgisiz kalır. Bu da onun cahil kalmasına neden olur. Bir toplumda eğitime yeteri kadar değer verilmiyorsa o toplumda nitelikli insanlar, başarılı ve üretken bireyler yetişmez. Eğitim olacak ki ülkeler bilim ve teknik alanında gelişmeler yaşasın, aydın insanlar yol gösterici olsun, herkes okuma yazma öğrenerek kendine yatırım yapsın ve ülkesi için her geçen gün daha çok çalışıp daha çok aydınlansın. Eğitimden yoksun milletler kısa zamanda yok olmaya mahkum kalır. Mustafa Kemal Atatürk der ki; Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.


Yani eğitim olmazsa başka milletlerin egemenliği altında yaşamak zorunda kalırız. Böyle olunca ne kendi ana dilimizi konuşabiliriz, ne gelenek göreneklerimiz yaşatabiliriz. Milli benliğimiz de zamanla yok olmaya başlar ve biz diye bir şey kalmaz. İşte bu olumsuzlukların olmaması için her zaman eğitime ve öğretime millet olarak önem vermeliyiz, her alanda gelişip ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmalıyız. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme