Para Hakkında Ne Düşünüyorsun Konulu Konuşma

 

Para Hakkında Ne Düşünüyorsun Konulu Konuşma


İnsanların istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için paraya ihtiyaçları vardır. Paran olmadığı zaman yoksul olursun ve başka insanlara el açmak zorunda kalırsın. Bana göre para; insanın mutlu olmasını sağlayan, onun geçimine katkı sağlayan araçtır ama asla bir amaç olamaz. Çünkü para ile sadece belirli şeyleri yapabiliriz ama her şeyi yapamayız. Her insan az çok parasının olmasını ister. Kimi insanlar ise çok parasının olmasını ister. Parası sayesinde dikkat çekmek, değer görmek isteyen, çevre yapmak isteyen insanlar da olabilir.


Sevgili öğretmenim

Benim için para önemli bir şeydir. Çünkü paran olmadığı zaman aç kalırsın ve başkalarına muhtaç olursun. Sürekli başkalarından yardım almak da kişinin onuruna dokunur. Onun için öğrenci olarak şimdiden derslerime çok çalışmalıyım, sorumlulukları yerine getirmeliyim ki ileride kendime yeteyim, aileme yardım edeyim. Bu da ancak belirli bir meslek sahibi olursam gerçekleşir. Kendi mesleğimi yaparak, kendi kazancımı sağladığım zaman hayata karşı duruşum daha dik olur ve daha huzurlu olurum. Paran olmadığı zaman sefil olursun, üzgün olursun ve hayat çekilmez olur. Paran olmadığı zaman çevren de olmaz ve kimse bizi yanında görmek istemez.


 Bunun için para önemli bir şeydir yeter ki helali ile kazanılsın, yeter ki alın teri ile kazanılsın. Alın teri ile kazanılmayan para ise onursuzluktur, şahsiyetsizliktir. Yeterli param olsun, kendi ayaklarım üzerinde durayım fazlasına gerek yok. Bu kadar benim için yeterlidir. Para konusunda düşüncelerim bunlardı. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme