Okul Müdürü Olsan Ne Yaparsın?

 

Okul Müdürü Olsan Ne Yaparsın?


Herhangi bir kurumda yöneticilik yapmayı çok severdim. En sevdiğim kurumlardır eğitim öğretim kurumlarıdır. Bunun için güzel bir okulda okul müdürü olmak isterdim. Okul müdürü olunca okulun her türlü bakımının yapılmasını sağlardım. Okulda eksik olan eşyaların alınması için milli eğitimden yardım isterdim. Çocukların güzel bir ortamda olması için, evlerine mutlu dönebilmeleri için onlara elimden geldiği kadar güler yüzlü olurdum. Okulun günlük işlerini denetler, öğretenleri, personelleri, öğrencileri ve okula gelen velileri iyi bir şekilde yönetmeye çalışırdım ve onlara her şeyi ben biliyorum gibi davranmazdım ve her zaman mütevazi bir insan olurdum. Öğretmenlere, hizmetlere güler yüzlü olur ve onların bana ihtiyacı olduğunda onlara destek olurdum. 


Öğrenci velilerinin şikayetçi olduğu öğretmenlerimiz varsa o öğretmenlerimizle konuşur ve çocuklar konusunda hassas olmaları gerektiğini söylerdim. Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda hareket ederdim. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere hayırseverlerin yardım etmesini sağlardım. Okulumun başarısını yükseltmek için öğretmenlerle, öğrencilerle sağlıklı bir iletişim kurardım ve asla kaba olmazdım. Okulumun bütçesini boş yere harcamazdım. Elimde olan parayı okulun gereksinimleri için harcardım. Okulumuzun çevresine öğrencilerin istediği halı saha maçı yapılacak yer, basketbol oynanacak yerler yapardım. Zümre toplantılarını takip ederdim. Seminer çalışmalarını düzenlerdim. Zamanı iyi değerlendirirdim. Kendimi geliştirirdim, okulumu geliştirirdim, iletişim becerilerimi geliştirirdim. Kendime güvenirdim. Hiç kimseye haksızlık yapmazdım. Hak olana hakkını verirdim ve liyakatsızlık yapmazdım. 


Yeniliklere açık bir müdür olurdum. Çocuklara şiddet uygulanmasına kesinlikle müsaade etmezdim. Hiç bir zaman kendi çıkarlarımı düşünmezdim, başka insanların etkisinde kalmazdım ve kendi kararlarımı verebilecek bir lider olurdum. Kurumun imkanlarını yine kurum için kullanırdım. Veliler ile iyi bir iletişim kurardım. Cezayı baskı aracı olarak kullanmazdım. Mesleğini, öğrencileri seven bir müdür olurdum. Okulda çalışan arkadaşlarımla iyi bir ekip olurdum, ben değil biz düşüncesi ile hareket  ederdim. Adaletli, dürüst ve güvenilir bir insan, güvenilir bir müdür olurdum. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme