Savaşların Sonucunda Ne Olur?

 

Savaşların Sonucunda Neler Olur?


Savaş insanlık adına utanç verici bir durumdur. Zorunluk olmadıkça yapılan savaşlar cinayetten başka bir şey değildir. Çünkü savaşlarda en çok insanlık kayıp eder. Çünkü olan insana olur. Ölümler, yaralanmalar, yıkımlar, çevre kirliliği olur. Savaş demek çocukları yok etmek, kadınları korkutmak, insanları ana vatanlarından zorla başka yerlere sürüklemek, zalimlik ve zulüm demektir. Savaşların sonucunda can kaybı olur, mal kaybı olur. Savaş sırasında bombalar patlar, silahlar patlar ve atılan her bir bomba gökyüzüne çıkar ve doğa kirlenir. Yetimler ve öksüzler kalır geride. Ya da gözü yaşlı analar, babalar, dedeler, nineler kalır. 


Salgın hastalıklar ortaya çıkan, insanlarda kalıcı hasarlar olur ve savaşı yaşayanlar savaşın etkisinden uzun yıllar kurtulamadığı için hep endişe içinde yaşamaya devam eder ve bu da insanların psikolojilerini yerle bir eder. Evleri yıkılan, şehirleri yerle bir edilen insanlar vatanları için ya ölür ya kalır ya da başka yerlere mülteci olarak gitmek zorunda kalır. Bunun sonucunda da yeni sorunlar meydana gelir. Savaş insanlığı yok eder, ahlakı yok eder, duyguları ve merhameti yok eder. Savaş ülkeleri yoksullaştırır ve savaştan  dünyanın diğer ülkeleri de dolaylı olarak zarar görmeye başlar. 


Savaşların toplumların çöküşüne neden olur, güven ortamı yerini güvensizliğe bırakır, alt yapı çöker, haberleşme ve iletişimde sorunlar meydana gelir, ulaşımda sorunlar çıkar. Ülkelerin ekonomisinde gerileme olur. Savaşlar yerine dünya barışı sağlanmalıdır ve savaşta kullanılan tanklar, tüfekler müzik aleti yapılmalı ve dünyaya barış, kardeşlik yayılmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme