Okul Temalı Konuşma Örneği

 

Okul Temalı Konuşma Örneği


Okul; okuyup yazma öğretiminden başlayarak en yüksek düzeyde bilim ve sanat bilgisi vermeye değin çeşitli derecede toplu öğretimin yapıldığı, verildiği yer. Okullar eğitim ve öğretimin verildiği, bilinçli insanların yetiştirildiği, insan olmanın öğretildiği yerdir.

Sevgili öğretmenim

 

Okulda hayata hazırlık başlar. Okul demek öğretmenler demek, müdür demek, okulun içindeki diğer personeller demektir. Okul demek hem öğrenip hem de eğlenilen yer demektir. Bizler çoğu bilgiyi okuldan öğretiriz ve okul sayesinde milli kültürümüzü daha iyi koruruz ve milli benliğimizi kaybetmeyiz. Okullar biz çocukların sosyalleştiği yerdir. Çünkü sabahtan akşama kadar arkadaşlarımızla oynarız, bilgi alışverişi yaparız, öğretmenlerimizle konuşuruz, onları dinleriz, bir sorunumuz olduğu zaman okuldaki eğitimcilerle anlatırız ve kendimizi orada en samimi halimizle ortaya koyarız. Çünkü okul doğal öğrenme ortamıdır, bilgidir, gelecektir. Okulun önemi ile ilgili şu sözde çok anlamlıdır: “Okulları olan bir milletin istikbali emniyettedir.” Der. Otto von Bismarck

 

Sevgili öğretmenimi

Okul olmasaydı çocukların sosyalleşeceği bir ortam olmazdı. Evde verilen eğitim yetersiz kalırdı ve insanlar sağlıklı iletişim kuramaz, güzel ve eğlenceli ortamlar kurulamazdı. Bir de öğrenme en iyi yaparak yaşayarak sağlanır. Bunu bize sağlayan yine de okul ortamıdır. Çünkü öğretmenlerimizle göz teması kuruyoruz, konuşuyoruz ve orada kendimizi daha iyi ifade ediyoruz. Oysa evde bir yere kadar insan kendini eğitebilir, motive edebilir. Bir yerden sonra ise kişi sıkılmaya başlar ve herhangi bir ilerleme olmaz. Bunun için okul bizim ikinci evimiz, bilgi kaynağımız, hayat hazırlığımızdır. Bunun için mutlaka her çocuk okuluna gitmeli ve eğitimini okulunda tamamlamalıdır. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme