Büyükanne ve Büyükbaba İle Vakit Geçirmenin Önemi

 

Büyükanne ve Büyükbaba İle Vakit Geçirmenin Önemi


Büyükanne ve büyük baba torunları için büyük bir hazinedir. Çünkü onlar torunlarına asla kıyamazlar ve onları çok severler. Onlarla vakit geçirdikleri zaman, onların seviyesine indikleri zaman çocuklar kendilerini büyük bir manevi zenginlik içinde bulurlar. Çünkü torunlarına en iyi bakacak olan, onları en iyi koruyacak olan kişiler çocuğun anne ve babasından sonra dedesi ve büyük annesidir. Büyükanne ve büyükbaba sevgisini tatmış çocuklar kendilerine güvenirler, kendilerini severler.


Çünkü arkada onlara kol kanat germiş olan kocaman bir ailesi vardır. Büyükler torunlarını maddi anlamda da destek olurlar ve onların ihtiyaç duyduğu şeyleri alıp onları mutlu etmesini bilirler. Torunlarına karşı sabırlı ve şefkatli oldukları için torunları da onları çok sever ve onların yanından bir türlü ayrılmak istemezler. Onlar torunları ile doyasıya vakit geçirir ve deneyimlerini torunlarına anlatarak onları da hayata hazırlamaya başlar. Büyükanne ve dedenin torunlarına anlattığı masallar, hikayeler, destanlar çocukları çok etkiler ve çocuklar büyüdükleri zaman bile bu güzel anıları asla unutmazlar ve bu güzel anıların onların gelişimine büyük katkısı olur.


Büyükbaba toruna el becerilerini öğretir, büyükanne onlara sıcacık ekmekler, sarmalar, dolmalar yaparak lezzetli yemekler hazırlar ve çocuklar da bunlardan memnun olurlar. Onlar torunlarını yargılamadan önce dinlemeyi tercihe derler ve torunlarına yanlışlarını sevgi dili ile anlatırlar ve torunları da bundan dolayı onlara daha çok bağlanırlar. Sevginin, merhametin, hoşgörünün en güzel örneğidir büyükanne ve dede. Onlarla geçirilen zaman çok eğitici ve öğretici olur ve kişinin kendini daha olumlu hissetmesini sağlar.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme