Oyun Oynamak Sadece Kazandığın Zaman Mı Eğlencelidir?

 

Oyun Oynamak  Sadece Kazandığın Zaman Mı Eğlencelidir?


Oyun oynamayı, oyundan zevk almayı en çok da çocuklar sever. Oyun oynamak daha çok kazandığın zaman eğlenceli olur ama kazanamadığın zaman da insanı sosyal yaşamın içine sürükler, çocuğun arkadaşları ile iletişim kurmasını sağlar, kaybetme duygusunu yaşarız. Oyunu  kaybetme duygusu da bazen  iyidir çünkü bizi tekrar başarıya götürür ve oyunda daha başarılı olmak için daha çok çaba gösteririz. Elbette kazanan kişi mutlu olur ama sürekli sadece bir kişi kazanıyorsa o kişide kazanmaktan bir süre sonra bıkar ve oynadığı oyun ona sıkıcı gelebilir.


 Oysa oyunda kazanmak, kaybetmek olursa yani karışık olursa kişi daha aktif olur, daha heyecanlı olur ve oyuna daha çok motive olur. Bunun için hem kazanmak, hem de kaybetmek oyunda zevkli hale gelebilir. Sadece kazandığın zaman oyun oynamak eğlenceli olmaz. Çünkü oyun demek heyecan demek, mutluluk demek, stresli olmak demek, kaygılı olmak demek, amaca giden yol ve bu yollar üzerinde karşılaştığın tatlı zorluklar demektir. Bu da çocuğa müthiş zevk veriri ve çocuklar bir araya gelerek muhteşem bir eğlence şöleni oluşur. 


Oyunda çocuklar konuşur, tartışır, ağlar, güler ama sonunda mutlaka bir şey öğrenir. Hayata yaşamın hazırlığıdır aslında oyun. Bunun için de oyun oynamak güzeldir ama sadece kazandığın zaman zevk almak doğru olmaz bence. Çünkü kaybetmek de değerlidir ve seni kazandırmaya mücadelesine götürür.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme