Savaşsız Bir Dünyaya Bakmak Konulu Deneme

 

Savaşsız Bir Dünyaya Bakmak Konulu Deneme

Savaşlar hiçbir zaman yapıcı olmamıştır  başladığı yerde büyük yıkımlar, ayrılıklar, acılar bırakmıştır. Savaşın olduğu yerde insanlık ölmüştür ve savaş yüzünden tüm değerler kaybolmuştur. Merhamet, empati, erdem, sevgi, saygı vb gibi.


Sevgili öğretmenim, değerli dinleyiciler

Savaşsız bir dünyaya baktığımızda dünyada kardeşliğin ve barışın daim olduğunu görürüm. Kimsenin kimseye kötülük etmediği, zalimin kazanmadığı mazlumun kazandığı bir dünya görünür gözüme. Çünkü savaşlar olmadığı için bundan fayda sağlayacak olan kötü insanlar da olmayacaktır. Ön yargılar yok olacak, hoşgörülü bir ortam olacak, hiçbir çocuğun burnu bile kanamayacak, Herkes insanlığa katkı sunacak bir işle meşgul olacaktır. Yani herkes görevini yapacak ve mutlu olacaktır. İnsanlık yaşayacak, insani erdemler hayat bulacaktır böyle bir dünyada.


Savaşın olmadığı düzende sevgi, samimiyet olacak. İnsanlar arasındaki etki ive ,iletişim daha güçlü olacak. Farklı kültürler birbirinden çok şey öğrenecek ve dünya her alanda daha çok gelişmeye ve ilerlemeye açık olacaktır. Savaş olmadığı için tanklar, tüfekler, bombalar olmayacak, doğamız kirlenmeyecek, canlılar ölmeyecektir. Güven dolu bir dünya olacaktır. "Soygun felsefesine son verirseniz savaş felsefesi de ortadan kalkar der." Edmund Burke. Yani savaş soygun yapmaktan, çalmaktan, yok etmekten başka bir şey değildir. Sava


  Savaşların olmadığı bir dünyada insanların refah seviyesi artacak, bilim ve teknoloji daha üst düzeyde olacaktır. Teknoloji kötü amaçlı kullanılmayacağı için doğaya zarar veren teknolojik aletler üretilmeyecek ve bu da insanların temiz bir dünyada yaşamasını sağlayacaktır. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme