Baca Eğri De Olsa Dumanı Doğru Çıkar Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Baca Eğri De Olsa Dumanı Doğru Çıkar Atasözü İle İlgili Konuşma


Dürüstlük, doğruluk, iyilik gibi özelliklerini doğuştan getiren insan ne kadar kötü  olursa olsun, onu olumsuz  etkileyebilecek, elverişsiz ortamlarda bulunursa bulunsun  o kimse güzel niteliklerini kaybetmeyip korur. Bunun için de atalarımız baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar sözünü söylemişlerdir.

Sevgili Öğretmenim,

Kimi insanlar doğuştan güzel huya, güzel ahlaka sahiptir. Bu insanlara baktığınız zaman  onların iyi olduğunu, merhametli olduğunu yüzünden anlarsınız. İyilik o kimselerin genine işlemiştir çünkü. Böyle kimseler yaşam savaşında bazen  kötü insanlarla, kötü işlerle karşı karşıya kalabilirler ama bunlardan etkilenmezler. Ufaktan etkilenmeler olsa bile başka insanların canını yakmazlar ve kimsenin ahını alamazlar. Böyle kimseler  kendi iradeleri ile kendi kararlarını verip doğru yolu seçerler ve sonunca yine iyilik yapan, dürüst ve ahlaklı olan kimseler olurlar.


 Yaşadıkları çevre onları değiştirmez. Her yerde farklı bir kişiliğe  bürünmeyen bu tip insanlar şahsiyet sahibi insanlardır. Bu insanları hayatta kötü yola düşüremezsin ve böyle insanlara hayatta haram lokma yediremezsin. Çünkü onların kişiliğinde adam gibi adam olmak, insani değerlere önem vermek vardır.

 

Onların mayasında temiz olmak vardır. Ar damarı çatlamamış insanlardır böyleleri. Böyle kimseler her zaman adaletten yana olurlar, haksızlık karşısında susmazlar ve onurlu ve haysiyetli bir yaşam sürerler. Biz de iyi insan olmalıyız ve kimsenin bizi kötü yönde değiştirmesine izin vermemeliyiz. Kıymetli insanları örnek almalıyız ve biz kötü yolda olan insanları iyi yola getirmek için mücadele etmeliyiz. Anlatacaklarım bunlardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme