Bildiğiniz Bir Yemeğin Nasıl Yapıldığını Anlatınız Konulu Konuşma

 

Bildiğiniz Bir Yemeğin Nasıl Yapıldığını Anlatınız Konulu Konuşma


Bildiğim ve sevdiğim yemek Alinazik yemeğidir. Patlıcanla yapılan harika bir yemektir. Sevdiklerime de genelde bu yemeği yaparım ve onlar da çok beğenirler. Özellikle de babam bu yemeği çok seviyor. Yanına bir de pirinç pilavı, güzel bir salata ve ayran içecek harika gider.

Sevgili Öğretmenim,

Alinazik yemeği için gerekli olan malzemeler şunlardır:

*50gramtereyağı(3,5 yemek kaşığı)

*1dişsarımsak

*250gramkuşbaşı et (küçük doğranmış)

*1yemek kaşığı biber salçası

*1çay kaşığı toz kırmızı biber

*1çay kaşığı tuz

 

Patlıcanlı karışım için gerekli olan malzemeler ise şunlardır:

1kaseyoğurt

3adetközlenmiş patlıcan

1çay kaşığı tuz.

Alinazik yemeği için tereyağını derin bir tavanın içine alıp eritmeye başlarım.   Daha sonra  soyduğumuz sarımsakları ilave ederek hafifçe kızartırım . Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakırım. Etin iyice pişmesi ve yumuşacık olması gerekir. Öyle olursa yemeğimiz daha lezzetli olur. Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırırım ve yemeğimi ocaktan alırım.  Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla bir güzel döverim.  


Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz eklerim. İyice ezildiklerinde yoğurtla bir kasenin içinde birleştiririm ve güzelce karıştırırım. Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alır  ortasını çukurlaştırırım. Hazırladığım etleri de üzerine yerleştirdikten sonra sosunu ilave ederek yemeğimi hazır hale getiririm. Yiyenlere afiyet olsun. Yemek tarifim bu şekildedir. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme