Paylaşımcı Olmak İle İlgili Konuşma

 

Paylaşımcı Olmak İle İlgili Konuşma


Sadece kendi ilgi ve isteklerine önem veren, başka insanların ne yaşadığı umurunda bile olmayan bencil insanlar vardır. Bunlar her şey benim olsun, hiç bir şeyimi paylaşmayım mantığında olan ve bunun için de tek başına kalan, kimse ile fazla samimiyet  kurmayan  soğuk insanlardır. Gözü doymayan, sürekli benim olsun hevesinde koşanlar başka insanlar tarafından sevilip sayılmazlar. Oysa paylaşımcı olduğumuz zaman, ben değil biz düşüncesi ile hareket ettiğimiz zaman daha iyi insan oluruz. Zor durumda olanların yerine kendimizi koymalıyız ve empati kurmalıyız.


Sevgili Öğretmenim,


Maddi durumu iyi olmayan kimseler yeri  ve zamanı geldiği zaman yardım etmesini bilmeliyiz. Bir kişiye yeten  ekmek iki kişiye de yeter, üç kişiye de . Yeter ki gönlümüz doysun. Göz doymaz. İnsanoğlu ne kadar çok paraya sahip olursa olsun yine de gözü doymaz ama gönlün doyması başka bir şeydir. Gönlün doyması alçakgönüllüktür, yardımseverliktir, paylaşmayı bilmektir. Paylaşmayı bilen insanlar yüreğinde sevgi ve merhamet taşıyan insanlardır. Böyle insanlara her zaman saygı duyulur ve böyle insanlar  her zaman el sütünde tutulur.

 

 Paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneğini  6 Şubat depreminde gördük. Milletimizin güzel kalpli insanları depremzedelere evinde ne  varsa gönderdi. İki çorabı olan bir çorabını, iki ayakkabısı olan bir ayakkabısını oradaki muhtaç olan insanlara gönderdi. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda halkın orduya yardım ettiği gibi, elindekileri paylaştığı gibi bir durum yaşandı. Bu da bizim milletimizin şahsiyet sahibi olduğunu, biz anlayışı içinde  olduğunu tüm dünyaya kanıtladı. Paylaşmanın önemi ile ilgili şu söz çok güzeldir: ” Eğer paylaşmayı bilirseniz, ekmeği paylaşmak,  ekmekten daha lezzetlidir."  der Necip Fazıl Kısakürek. Yani paylaşmanın verdiği mutluluk, gönlün doyması  bir başka güzel olur. Hayat paylaşınca güzel olur ve dünya daha yaşanılır bir yere dönüşür. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme