Yaz, Turna, Yayla Kelimeleri İle İlgili Hikaye

 

Yaz, Turna, Yayla Kelimeleri İle İlgili Hikaye


Yaz mevsimi gelmişti. Yaylalarda papatyalar açmış, kuzukulakları olmuştu. Annem yayladan topladığı otları yıkayıp bir güzel sofraya getirdi. Bizim oraların türlü türlü otları vardı ve bunlar yemeğin yanında çok lezzetli oluyordu. Köy tavuğu, yanına bulgur pilavı, yeşil otlar ve ayran mis gibi oluyordu. O otların   üzerine bir de  limon sıkarsan değmeyin keyfime. 


Biz yaz gelince yaylalara göç eden Yörük ailesiyiz. Koyunlarımız olduğu için bahar mevsiminde ilk geçiş yapılır ama esas olarak yaz mevsiminde gideriz yaylalara. Yazın gelmesi ile turnalar da havada uçmaya ve bize selam verir gibi düzenli uçarlar. Turnaların bir sıra halinde hareket etmesi beni çok mutlu eder ve onları izlemekten kendimi alamam.


 Bu arada koyunlarımızın bir sürü kuzusu oldu ve onlarla oynamayı da çok seviyorum. Yaz tatili geldiği için artık okula da yok. Buralarda bol bol kitap okuyacağım. Dağlara çıkıp koşacağım, oynayacağım. Geçen turnalar ile konuşacağım ve onlar aracılığı ile ortaokul arkadaşlarıma selam yollayacağım ama şimdi uykum geldi, hava karardı ve çadırda uyku zamanı başlasın.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme