“Ev Sevgiyle Döşenmiş Bir Yerdir. Evde Sevgi Olmadan Yorgan, Yastık Neye Yarar.” Sözü İle Kompozisyon

 

“Ev Sevgiyle Döşenmiş  Bir  Yerdir. Evde Sevgi Olmadan Yorgan, Yastık Neye Yarar.” Sözü İle Kompozisyon


Bir evi ev yapan şey içindeki eşyaları değildir. İçindeki kaliteli beyaz eşyalar, kaliteli mobilyalar, çatal bıçak takımı evi ev yapmaz. Evin ev olmasını sağlayan en değerli hazine ev içindeki aile bireylerinin birbirine karşı gösterdiği ilgi, hissettirdiği sevgi ve duyduğu saygıdır. Ev sevgiyle döşenmiş bir yerdir, evde sevgi olmadan yorgan, yastık ne işe yarar der Mevlana. Evin içinde sıcak bir aile yuvası olmalıdır, sadakat olmalıdır, koşulsuz sevgi olmalıdır. Orada yetişen çocuklar sevgiyi iliklerine kadar hissetmeli, ileride sevgiyi tanımadığı kişilerde bulmaya çalışmamalıdır. 


Burada anne ve babalara büyük görevler düşer. Onlar örnek insan olursa, kibar insan olursa, ahlaklı insan olursa çocuklar da onlardan olumlu yönde  etkilenir ve aile içinde mutluluk daim olur . Okuldan çıkan çocuk evine bir an önce ulaşmak için can atar. Çünkü o evde samimiyet vardır, doğallık vardır, tebessüm vardır, şefkat vardır. En kaliteli yataklarda da yatsanız, en pahalı yemekleri de yeseniz o evde huzur roksa yediğiniz size zehir gibi gelir. Onun için evde huzuru sağlamak gerekir. Bunun için de insanlar şiddete değil sevgiye yakın olmalıdır. 


Sevgi dili kullanılmalıdır evde. Aile, hayatın yorgunluğunda sığınılan limandır." der. George Bernard Shaw. Bu sığınılan limanı da kendimize zehir etmemeliyiz. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, dört duvar arasında mutlu çocuklar olmalıyız, mutlu anne ve babalar olmalıyız. Yeter ki ağzımızdan çıkan sözlere dikkat edelim, olur olmaz şeyler için birbirimizi kırmayalım, ön yargıları yıkalım ve bağırarak değil konuşarak iletişim kurmayı deneyelim. Böyle olduğu zaman ev sevgi sıcaklığında olur, evin bireyleri de daha iyi insan olma yolunda ilerler.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme