İnsanlar Birbirini Severse Birbirine Kötülük Etmez Konulu Konuşma

 

İnsanlar Birbirini Severse Birbirine Kötülük  Etmez Konulu Konuşma

 

Sevgi her türlü kıskançlığın, nefretin, ön yargıların üstesinden  gelen, insanlara şifa dağıtan ve insanları birbirine yaklaştıran en önemli değerlerden biridir. Sevgi ile insanlar iyi olur, kendilerini biricik ve değerli hissederler. Sevgi ile her türlü kötülüğü ortadan kalkar ve dünya barışı, dünya kardeşliği sağlanır.


Sevgili Öğretmenim,

İnsanlar birbirini sevmede samimi oldukları zaman, birbirlerinin hatalarını hoş gördükleri zaman ve gerçek anlamda birbirlerini kabul ettikleri zaman  işte orada sevgi ortaya çıkar ve birbirlerine karşı olan olumsuz tutumları da ortadan kalkar. Birbirini sevmek zor bir şey değildir ama sadece insanoğlunun içindeki hırs, aşırı rekabet, ben daha iyi olayım üstünlüğü onların gözünü kör etmektedir. Oysa dünya herkese yetecek kadar nimetler dolu zengin bir hazinedir. Herkes gerçek anlamda birbirini sevdiği zaman, kendisi kadar başka insanların da ihtiyaçlarını, isteklerini bildiği zaman yani empati kurduğu zaman daha iyi bir insan olmak için çaba gösterir. Birbirini seven insanların çok olduğu dünyada bilim ve teknoloji gelişir, insanlık gelişir ve herkes mutlu olur, herkes her şeyden faydalanır ve dünyada açlık olmaz, susuzluk olmaz, savaşlar yok olur ve insanlık yaşamaya devam eder.

 

Sorun da zaten birbirimizi sevmediğimizden dolayı ortaya çıkar.  Gerçek anlamda sevgi olduğu zaman kimse kimseye kulluk etmez, herkes kendini değerli ve özgüvenli hisseder. Kimse kimseye boyun eğmez, kibir olmaz. Yardımlaşma, dayanışma var olur ve sevginin gücü herkesi iyileştirir. Sevginin gücü, insanların birbirini sevmesi ile ilgili şu özlü söz de çok kıymetlidir: “Sevgi insanları iyileştirir, hem verenleri hem de alanları. der  “Dr. Kari Menninger. Bunun için sevmeye, aklımızdaki kötü düşünceleri de sevgi ile yok etmeye çalışmalıyız. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme