Kişisel Bakım ve Temizliğin Adabı Muaşeret Açısından Önemini Örneklerle Açıklayınız

 

Kişisel Bakım ve Temizliğin Adabı Muaşeret Açısından Önemini Örneklerle Açıklayınız


“Temizlik imandan gelir.” diye bir söz vardır. Bu sözle insanın kişisel bakım ve temizliğine dikkat edilmesi gerektiği anlatılmıştır. Kişisel bakımını ve temizliğini yapmayan insanlar kötü kokuları ile başka insanları rahatsız edebilirler ve bu da kul hakkı demektir. Çünkü kimse pis biri ile aynı ortamda çalışmak, yemek yemek  istemez. Y ada pis ve kokan insanlarla bırakın aynı iş ortamında çalışmayı otobüste bile  yan yana bile gelmek istemeyiz. Çünkü onlar temizliğine dikkat etmediği için mide bulandırır ve başka insanlara da zarar verebilirler.

 

 Ayrıca salgın hastalıklar olduğu zaman  kişi daha da dikkatli olmalı, maskesini takmalı, kişisel bakım ve temizliğine daha çok dikkat etmelidir. Çünkü sizde olan bir hastalık başka insana bulaşınca bunun suçlusu bakımını yapmayan kimsenin olur. Bu da kul hakkına girmek ve başka insanların sağlığı ile oynamak olur. İnsan sosyal bir varlık olduğu için başkaları ile iletişim kurma halindedir. Her gün sabah kalkıp işe gidiyoruz, orada iş arkadaşlarımız oluyor ve onlarla iletişim halinde oluyoruz. Akşam eve geldiğimizde ailemiz ile oluyoruz. Misafirliğe gittiğimizde arkadaşlarımızla oluyoruz. İşte tüm bu durumda dikkat etmemiz gereken en önemli şey temizliktir. Onun ellerimizi yıkamalı, dişlerimizi fırçalamalıyız. Her gün yapamasak da haftada en az iki üç kere duş almalıyız ki başka insanları bizden tiksinmesin ve biz de kendimizden tiksinmeyelim.

 

Kişinin kişisel bakım ve temizliğini yapması kendisine olan sevgisi ve saygısı ile ilgili bir durumdur da . Temiz olan insan hem bedenen, hem de ruhen sağlıklı olur. Kendine güvenir. Temiz ve bakımlı olmak, güzel kıyafetler giymek kişinin toplum içinde kendini daha iyi hissetmesini sağlar. Tüm bunlar için kişisel bakım ve temizlik şarttır ve olmazsa olmazlardandır. Kimse kendisinden tiksinilmesini istemiyorsa temiz olmalı, temiz kokmalı ve yine söylüyorum ki kul hakkına girilmemelidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme