Kral, Adalet, Mahkum, Sabır Kelimeleri İle İlgili Hikaye

 

Kral, Adalet, Mahkum, Sabır Kelimeleri İle İlgili Hikaye


Hiçbir suçu olmadığı halde hırsızlık suçu ile hapse giren marangoz  Mehmet Ali yıllardır hapiste kalmaktadır. Sarayda çalışırken büyük bir iftiraya uğrayan Mehmet hayal kırıklığı içinde hapse gider ve ömür boyu hapse mahkum edilir. Kendisi hırsızlık yapmadım dese de ona kimse inanmamıştır ama o inanan tek kişi ise küçük bir çocuktur. Küçük çocuk hırsızlığı yapan kişinin  kralın en yakın koruması olduğunu söyler ama çocuğa kimse inanmaz. Çocuk sarayda çalışan bir hizmetlinin oğludur. 


Bir gün çocuk sarayın içinde oynarken kralın korumasını görür ve hemen kapı ardına saklanarak onu izlemeye başlar. Kralın koruması kralın odasına girmiştir ve elindeki anahtarla kralın mücevher dolu sandığını açar ve tam oradaki mücevherleri alacakken Kral gelir ve korumasını suçüstü yakalar. Çünkü çocuk hemen kralın yanına gitmiş ve kralı çağırmıştır. Kral koruması tarafından böyle bir ihanete uğradığı için çok  üzgündür ve büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Hemen korumasının öldürülmesini emreder ve marangoz Mehmet’in de huzuruna çağrılmasını ister. Yıllardır mahkum olan Marangoz Mehmet gelir ve Kral neden hakkını aramadın evlat dediğinde Mehmet şu cevabı verecektir: "Açıklama yapsaydım bana inanmayacaktınız. Korumanıza inanacaktınız. Çünkü kimse en yakınında olan kişiden kötülük ummaz." dedi ve sustu.


 Kral sen nasıl bunca yıl sabrettin evlat, affet bizi dedi  ve ona bir kese dolusu altın verdi ve onu yanına alarak sarayda iş verdi. Marangoz Mehmet krala korumasını öldürtmemesini, her insanın hata yapabileceğini söyledi. Kral da korumasını affetti ama bir daha saraya alınmadı. Böylece adalet yerini buldu ve Marangoz Mehmet eşi, çocukları ile sarayda güzle bir hata sürdü. Çalışkanlığı, sabrı ve dürüstlüğü ile kralın gözdesi oldu. Sarayda çalışan o küçük çocuk ise büyük bir altın ile ödüllendirildi ve o da Marangoz Mehmet'in yanına çırak olarak verildi.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme