Vatana, Millete Hayırlı Evlat Nasıl Olunur Konulu Konuşma

 

Vatana, Millete Hayırlı Evlat Nasıl Olunur Konulu Konuşma


Bu vatan topraklarımız atalarımın kanları ile kazanılmış olup bize onlar tarafından emanet edilmiştir. Bu uğurda nice gençler can vermiş, şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Allah bu vatan için can veren canlarımızın, Mehmetçiklerimizin şehadetini kabul etsin diyerek konuşmama başlamak isterim:


Sevgili Öğretmenim, değerli arkadaşlarım,

Bu vatana hayırlı evlat olmak için iyi bir insan olmalı, güzel ahlaklı, doğru, dürüst ve güvenilir biri insan olmamız gerekir. Vatan söz konusu olduğunda hayatını tehlikeye atma cesaretini gösterebilen, düşmanla çarpışmaktan  korkmayan, cesur kimseler olmalıyız. Vatanını en iyi seven vatanına karşı görevini en iyi şekilde yapandır Mustafa Kemal Atatürk. Bizim de vatana karşı en büyük görevimiz derslerimize iyi çalışmak, başarılı öğrenciler olmak, ülkemizi başarılı olduğumuz alanlarda dünyaya tanıtmak ve  vatanımızı en iyi yerlere getirmektir. 


Bunun için de bilimi rehber edinmeliyiz ve bilim yolunda giderek ülkemizin her alanda gelişmesine gençler olarak öncü olmalıyız. Bizler gençler olarak bu vatan topraklarına, bağımsızlığımıza sahip çıkmalıyız. Vatanımızın parçalanmasına, dağılmasına göz yummamalıyız. Milli benliğimize, kültürümüze, ana dilimize sahip çıkmalıyız. Dini inançlarımızı yaşamalı ve yaşatmalıyız. Aile kurumuna zarar vermemeliyiz.  İleride iyi bir anne, iyi bir baba olmalıyız ve gelecek nesillere ahlaklı bireyler yetiştirmeliyiz. Geçmişini tanıyan, geçmişine saygılı olan, geçmişinden ders çıkarak gençler olmalıyız. Ülkemizi tehdit eden her türlü terör örgütlerine karşı çıkmalıyız,  birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalı vatanın bölünmesine izin vermemeliyiz. 


Sürekli çalışmalı, yerli üretime geçmeliyiz. Yerli malın kullanımını artırmak için emek etmeliyiz. “Vatan mutlaka selamet bulacak, millet mutlaka mutlu olacaktır. Çünkü kendi selametini, kendi saadetini memleketin ve milletin saadeti ve selameti için feda edebilen vatan evlatları çoktur.”  der Mustafa Kemal Atatürk. İşte bizlerde böyle vatan çocuklarından olmalıyız ve vatana hayırlı, vatana katkı sağlayan gençler olarak vatanı hak ettiği yere çıkarmalıyız.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme