Kıskançlık, Fincan, Toprak Kelimeleri İle İlgili Hikaye

 

Kıskançlık, Fincan, Toprak Kelimeleri İle İlgili Hikaye


Ayşe  ve Betül çok iyi arkadaştılar. Aynı zamanda yakın komşuydu bu ikili. Bu yıl ikisi orta sona geçmişti ve sınava gireceklerdi. İkisi de hem dost hem de birbirine rakip olan arkadaşlardı. Bu rakiplik tatlı bir atışmadan ibaretti. Gerçek anlamda birbirlerini çok seviyorlar, birinin anlamadığı soruya diğeri yardım ediyordu. Yani aralarında hiçbir şekilde kıskançlık olmuyordu. Bahçeye oturuyorlar akşama kadar tekrarlarını yapıyorlar ve durmadan çalışmaya devam ediyorlardı. İkiliyi kıskanan bir de başka komşuları vardı. O komşu kızın adı ise Leyla’ydı. Leyla iki arkadaşı çok kıskanıyor, onların başarısız olmasını istiyordu.. 


Günler böyle devam ediyordu. Okul bitti ve gençler sınava girdi. Sınav sonucu açıklandığında iki yakın arkadaş Kayseri Fen Lisesini kazanmış, onları kıskanan arkadaşları ise herhangi bir yeri kazanamamıştı. İki dost tercih yapmak için okula gelmişlerdi. Okul bahçesinde oturan öğretmenlerinin yanına oturdular. Okul hizmetlisi gelen öğrencilere de birer fincan kahve yapmıştı. Gelenlerin arasında Leyla da vardı. Leyla öğretmenlere  nasıl bir liseye gideceğini soruyor ve kıskandığı arkadaşları gibi  iyi bir lise kazanmadığı için mutsuz oluyordu. İki dost ona üzülmemesi gerektiğini söyledi. 


Leyla bunu yanlış anladı ve arkadaşlarının elindeki kahve fincanını alıp içindeki kahveyi de hızlı bir şekilde toprağa döktü. Öğretmen Leyla2nın bu yaptığına çok kızdı ve bu yaptığın ayıp Leyla. Kıskanmak yerine sen de onlar gibi iyi arkadaşlıklar kurabilir, kalbini temiz tutabilirdin. Herkes iyi bir lise kazanmak zorunda değil ama herkes iyi bir insan olmak zorunda dedi. Leyla hatasını anladı ve arkadaşlarından özür dileyip ağlayarak oradan uzaklaştı.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme