Zaman, Üzgün, Lokma, Aç, Para, Bir, Yoksul, Ev, Kapı, Dost Sözcükleri İle Hikaye

 

Zaman, Üzgün,  Lokma,  Aç, Para,  Bir, Yoksul,  Ev, Kapı, Dost Sözcükleri İle Hikaye

 

Halis Bey çok  varlıklı biriydi. Mesleği doktorluktu.   Gençti; geniş omuzlu, gür saçlı, sarı saçlı mavi gözlü bir delikanlıydı. Sevdiği kız ile evlenmiş ondan iki tane çocuğu olmuştu. Eşi Meryem de dünyalar güzeliydi. Halis’i çok seviyordu ama Halis son zamanlarda değişmeye başlamıştı. Eve geç geliyor, çocukları ve eşi ile ilgilenmiyordu. Canı çok sıkılıyordu. Meryem ona neden canın sıkkın dediğinde Meryem’e hiçbir açıklama yapma ihtiyacı hissetmiyordu. Meryem bu duruma çok üzülüyordu.  Zaman böylece akıp gidiyordu. 


Günlerden bir gün işten gelen Halis yine çok kötü bir durumdaydı. Eşine bu defa neler olup bittiğini anlatacaktı. Bu yükü yalnız taşıyamazdı çünkü. En sonunda açıkladı. Ne kadar param varsa hepsini borsaya yatırmıştım ve yatırdığım şirket de iflas etti. Artık yoksuluz ne yapacağımız, nereye gideceğimi bilemiyorum dedi. Elimde hiç para kalmadı, sıfırdayız dedi. Bunu duyan Meryem  çok sevindi.  Hiç bu duruma sevinilir mi demeyin. Çünkü o başka kötü şeyler düşünmüştü ve şimdi içi rahatlamıştı.

 

Çünkü o eşinin kendisini aldattığını düşünüyor ve içten içe kendini yiyip bitiriyordu. Halis ona böyle bir şeyi nasıl düşünürsün, sen ve çocuklarım benim dünyamsınız diye sarıldı ve ağlamaya başladılar her ikisi de. Meryem üzülme canım dünyanın sonu değil ya giden para olsun, ev olsun. Yine çalışır, yine kazanırız senin canın sağ olsun ama bir daha böyle borsa işlerine girme, paramızı daha güvenli yerlere yatırım yap, ev, araba, arsa gibi yerlere yatırım yap dedi. Lütfen üzülmeyi bırak ve kendine gel. Hiçbir şey senin ve çocuklarımızın sağlığından ve mutluluğundan daha önemli değil dedi. Halis çok rahatlamıştı  eşi ona destek olduğu için sırtındaki yük hafiflemişti. 


O sırada kapı çaldı ve kapıya gelen kişi Halis Bey’in anne ve babasıydı. Onlar da Halis’in son zamanlarda içine kapandığını görmüş ve çocuğumuza bir bakalım ne durumda diye gelmişlerdi. Meryem hemen yemek yaptı, çay koydu.  Meryem yemekleri masaya koydu ve herkes lokmasını yutarken  yavaş yavaş da konuşmaya başladılar. ve Halis başına gelen her şeyi ailesine de anlattı. Anne ve babası üzülme yavrum, sen bizim her şeyimizsin canını sıkma, dünya hali bu  insan olanın başına her şey gelir ama bundan sonra daha dikkatli ol. Biraz yoksulluk çekersin, sonra çalışır yine düzelirsiniz dediler. 

 

 Halis de buna mutlu oldu ve anne ve  babasına sarıldı. Babası  çok az bir birikimi olan parasını  oğluna verdi ve al şunu da çocuklar aç kalmasın yavrum dedi. Başkalarının kapılarına gitme, başkaları acımaz dedi ve oğluna sarıldı. Halis çok duygulandı ve ailesine böyle bir şey yaşattığı için çok pişman oldu. Bir daha da böyle işlere asla bulaşmadı. Doktorluğuna devam etti ve kazandığı parayı da sağlam yerlere yatırdı ve ailesini bir daha perişan duruma sokmadı. 


Artık eski durumuna kavuşmuş olan Halis başka insanların da kendi gibi kötü duruma düşmemesi için onlara nasihatlerde bulundu ve hep iyi bir insan olmaya, yoksul insanlara el uzatan bir insan olmaya devam etti. Bundan dolayı çok yakın dostları oldu ve iyi dostlar kazanarak, mutlu bir şekilde yaşamaya devam etti Halis ve ailesi.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme